logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Grafika NVIDA występują jakieś paski , niedoskonałości...

=weq= 29 Sty 2008 15:49 1301 9
REKLAMA
  • #1 4748569
    =weq=
    Poziom 10  
    Witam
    Nie wiem w czym tkwi problem, ale mam takowy problem [patrz obrazek].
    Występują te takie jakieś paski , niedoskonałości.
    Nie wiem co jest grane, a domyślam się ze to wina karty graficznej bo kiedyś też miałem taki problem jednak poinstalowałem stery jakoś i przeszło.
    Teraz już kompletnie nie wiem co zrobić.
    Może ktoś napisać w czym tkwi problem?
    Grafika NVIDA występują jakieś paski , niedoskonałości...
    Moderowany przez TONI_2003:

Proszę przeczytać i stosować...
    Ogłoszenie: Wklejanie zdjęć.

• REKLAMA
  • #2 4748633
    mancymonek
    Poziom 20  
    Ocena: 13
    Obniż częstotliwości taktowania pamieci karty graficznej , i GPU ,powinno pomóc jednak zmniejszy to wydajność karty graficznej = mniej FPS w grach

mancymonek
  • REKLAMA
  • #3 4748920
    =weq=
    Poziom 10  
    Ale co jak i gdzie? :p
  • REKLAMA
  • #4 4750019
    krzyżak
    Poziom 19  
    Ocena: 6
    Przede wszystkim jaka karta ? Jaka konfiguracja kompa ? Czy bawiłeś się w OC ? Czy dzieje się tak ze wszystkimi grami ?
  • #5 4750354
    =weq=
    Poziom 10  
    1)NVIDA tak jak w tytule
    2)No naprzykład w cs-e tez było ale w grze zmieniłem cos w grafice i było ok , Tibia nie chciała ruszyć przeinstalowałem stery ogólne do karty graficznej i ruszyła tylko ten Call sie tak pier***i
    3)OC? Konfiguracja kompa tzn?
  • #6 4750685
    Mery84
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 271
    Ad.1
    Wiesz ile kart wyszło ze stajni nVidii? Podaj konkretny model karty, ilość pamięci jaką ona posiada, na jakim jest złączu.
    Ad.3
    OC to skrót od overclocking czyli podkręcanie. Podaj dokładne dane sprzętu czyli procesor, płyta główna, pamięć ram, zasilacz, dysk no i oczywiście jak w pkt.1 dane na temat karty graficznej.
  • #7 4752008
    =weq=
    Poziom 10  
    -1800+ AMD Athlon
    -256 Ram
    -NVIDA GeForce2 MX 400
  • REKLAMA
  • #8 4752806
    krzyżak
    Poziom 19  
    Ocena: 6
    Może po prostu grafika już pada. Jak masz możliwość sprawdzić ją na innym kompie to wszystko wyjaśni.
    Pozdrawiam
  • #9 4752845
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 4753264
    =weq=
    Poziom 10  
    Wyczysciłem Radiator efekt minimalny lecz problem nie ustąpił
    Directa 9 mam zainstalowanego cały czas i to samo..
    spóbuje sciągnać stery.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pojawianiem się pasków i niedoskonałości graficznych na karcie NVIDIA GeForce2 MX 400 w komputerze z procesorem AMD Athlon 1800+ i 256 MB RAM. Objawy występują w różnych grach, m.in. w Counter-Strike, gdzie zmiana ustawień graficznych czasowo poprawia sytuację, oraz w Tibii, która wymagała reinstalacji sterowników. Proponowano obniżenie taktowania pamięci i GPU, aktualizację sterowników oraz instalację DirectX 9c. Czyszczenie radiatora przyniosło minimalną poprawę, co sugeruje możliwe przegrzewanie lub uszkodzenie karty graficznej. Zalecane jest także przetestowanie karty na innym komputerze w celu wykluczenia uszkodzenia sprzętowego. Brak informacji o podkręcaniu (overclockingu) sprzętu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA