Odświeżam temat hydrostatu gdyż już dokładnie wiem jakie impulsy powinny znajdować się na wyjściu i wiem już dokładnie co i jak,obecnie jestem w trakcie testowania i kalibracji układu zastępczego tegoż hydrostatu a więc informacje które posiadam na dzisiaj są takie:
z hydrostatu analogowego wychodzą impulsy o wartości od 2,5v do 3v,ale znaczenie ma częstotliwość tych impulsów ,jest to najczęściej przebieg prostokątny o określonej częstotliwości :
46Hz - bęben pusty
45Hz - nabieranie wody
44Hz - nabieranie wody,załączenie pompy obiegowej
43Hz - pierwszy górny poziom (oszczędny najczęściej przy praniu)
42Hz - drugi górny poziom (płukanie)
41Hz - trzeci i ostatni górny poziom (krochmalenie)
40Hz - alarm,przelewanie wody automatyczne załączenie pompy sp.
sprawdziłem to w przypadku pralki Privileg 6610cn podając jej te sygnały z zewnętrznego generatora i obserwując co się dzieje przy danej częstotliwości,nie wiem jak to się ma do innych pralek typu Aeg czy Elektrolux gdzie też są stosowane tego typu hydrostaty ale zasada na pewno jest taka sama może tylko mieć znaczenie częstotliwość pracy ale to już pozostawiam innym do sprawdzenia,tak jak pisałem wcześniej jestem na ukończeniu układu zastępczego który jeśli będzie mi ostatecznie działał może załatwić sprawę i zaoszczędzić wiele pieniędzy gdyż jego koszt to jakieś 8-10 zł i trochę czasu,po sprawdzeniu wszystkiego zamieszcze schemat na forum