logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skasować licznik zużytego toneru M2 w Minolta EP 2050?

horse667 06 Lut 2008 23:10 1277 6
REKLAMA
  • #1 4778316
    horse667
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 96
    Witam, mam taka jedna maszynke pod opieka, i wyświetliła M2, czyli licznik zużytego toneru. Jak to skasować, wiem, że sa potrzebne karty serwisowe, zreszą już je ściągnąłem, ale nie kumam jak ich użyć.
    Mam instrukcje serwisowa, ale jakos nie mogę zrozumiec tej procedury z kartami. Prosze o pomoc.
    Pozdrawiam horse
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4779097
    copyman
    Ocena: 834
    Wchodzisz w kody (pamiętaj o podniesionej klapce na panelu) i zobaczysz pytanie którą kartę chcesz użyć 1 czy 2 . W zależnośći od tego którą kartę wybrałeć po przyłożeniu jej do klawiszy pod klapką na panelu będziesz widział ich "nowe" znaczenie. Który to był klawisz dokładnie nie pamiętam - powinieneś odczytać to z karty bez problemu. Tu wszystko opisane jak w MINOLTA-ch zawsze bywało :-)

C.
  • REKLAMA
  • #3 4781459
    horse667
    Ocena: 96
    Dzieki za odzew, juz sobie poradziłem,po prostu nie mogłem wejść w serwis ( okazał sie, że 0 sie zacinało), poza tym kopiarka gada po niemiecku, a ja szczegulnie nie lubię tego języka. Ale juz wszysko śmiga, metoda prób i błedów jak zwykle skuteczna.
    pozdrawiam horse
  • REKLAMA
  • #4 4781961
    copyman
    Tak by the way... zmiana języka w ustawienach użytkownika :-) Tez nie przepadam za jezykiem Goethego ;-). Shakespeare bliższy memu sercu :-) !

C.
  • #5 4782689
    Łikam
    Poziom 22  
    Ocena: 47
    Czy w EP 3050 M2 to jest to samo?

Infohub nie działa i serwisówki nie mam.
    Może kto podeśle na priv service manuala do EP3050 ?
  • REKLAMA
  • #6 4782794
    copyman
    Tak. Tylko tam masz panel dotykowy. Po wejściu w kody wchodzisz w zakładkę COUNTERS i potem CONSUMABLES. Będą tam 2 pozycje COPY KIT i TONER COLLECT i pola COUNT i SET Musisz wyczyścić (wyzerować klawiszem C) pozycje COUNT i po sprawie :-)

C.
  • #7 4782851
    Łikam
    Poziom 22  
    Ocena: 47
    dzięki :-)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji omówiono sposób skasowania licznika zużytego toneru M2 w kopiarkach Minolta EP 2050 oraz EP 3050. Aby zresetować licznik M2, należy wejść w tryb serwisowy poprzez kody serwisowe, pamiętając o podniesieniu klapki na panelu sterowania. Następnie wybiera się odpowiednią kartę serwisową (1 lub 2) i przykłada ją do klawiszy pod klapką, co zmienia funkcje przycisków zgodnie z instrukcją na karcie. W modelu EP 3050, wyposażonym w panel dotykowy, resetowanie odbywa się w menu COUNTERS → CONSUMABLES, gdzie należy wyzerować pola COUNT dla pozycji COPY KIT i TONER COLLECT za pomocą klawisza C. Autor potwierdził, że problem został rozwiązany metodą prób i błędów, a także zasugerowano zmianę języka interfejsu użytkownika na bardziej zrozumiały. Wskazano, że do wykonania resetu niezbędne są karty serwisowe oraz instrukcja serwisowa, a procedura jest typowa dla urządzeń Minolta.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA