logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows XP Home OEM - aktywacja po wymianie płyty i procesora

Przemyslaw 11 Lut 2008 13:53 1273 2
REKLAMA
  • #1 4793575
    Przemyslaw
    Poziom 28  
    Ocena: 66
    Posiadam komputer z Windowsem XP Home zaaktywowanym wg tego domyślnego kreatora. Komputer jest stary i chcialbym wymienic w nim płytę i procesor - właściwie prawie całe bebechy - czy da się ponownie zaaktywować system na nowej maszynie?
    Sytuacja druga: chodzi właściwie o to samo. System zaaktywowany w pracy na starym kompie ale nalepka licencyjna ciągle w pudełku - chcę wstawić nowy komputer ale szkoda Windowsa. Czy da się zaktywować?
    Zaden z systemow nie zostal zakupiony razem z komputerem. Jest to wersja OEM ale sprzedaja ja bez zadnych gratow tak jak kiedys.
    Czy ktos dokonywal takiego manewru??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4793587
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Powinien się aktywować, w ostateczności będziesz musiał dzwonić i aktywować go telefonicznie.
  • Pomocny post
    #3 4793763
    kwarki
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    Licencja mowi o tym naklejeniu naklejki na obudowie (nie precyzuje co to oznacza). Mozesz nakleic ja razem z opakowaniem.
    Ja zazwyczaj tak to robilem za pomoca tasmy klejacej, wtedy masz najlejke na obudowie-jednak latwo ja zdjac, drugi plus to taki ze ksiazeczka i rachunek moze byc w tym samym miejsu.
REKLAMA