Jak zamówić darmową próbkę układu OPA603 na stronie Texas Instruments?
Wejdź na stronę TI, wyszukaj OPA603 i wybierz opcję „order sample” przy tym układzie [#455622] Przy składaniu zamówienia wpisz zastosowanie próbki; jeśli nie masz firmy, można podać np. „projekt studencki” i w praktyce niektórzy zamawiali próbki także na siebie [#457095][#457114] Koszty wysyłki w tej dyskusji były opisywane jako pokrywane przez producenta, więc paczka przyszła bez opłat [#458071] System TI ogranicza liczbę sztuk dla danego układu — po wybraniu elementu pojawia się okno, w którym można wybrać tylko dozwoloną liczbę próbek [#459487]
tacy duzi a nie wiedzą co to jest próbka w sprzedaży??
macie firmę, coś produkujecie, chcecie wdrożyć nowy produkt, potzrebujecie jakiś scalak, może być nawet niedostępny na runku, producent licząc na większe zamówienie przesyła próbkę produktu.
PS jak nie macie firmy proponuję nie oszukiwać, ostatnio często zatrzymują na cle i co wtedy???????
-------------
napisać że jesteś biednym studentem z Polska
Acula: to chyba nie dokonca tak, poniewaz jak zamawia sie w TI probki, to na koncu wypelniasz w czym znajdzie ta probka zastosowanie itp., czyli oczywiscie tak jak mniejwiecej powiedziales moze to byc firma ktora projektuje nowe urzadzenie i chce taki scalak tam wladowac, ale tam mozna tez dac "projekt studencki" czy jakos tak, wiec firmy nie trzeba miec, ja nie mam firmy i scalaki czasem zamawiam.
Zreszta tam nie ma nigdzie napisane ze trzeba miec swoja dzialalnosc. A jesli chodzi o clo to VAT chyba naliczaja w momencie przekroczenia jakiejs wartosci nominalnej tych probek. Zreszta z tym clem to juz sa jaja, jak mozna naliczac podatek od czegos bezplatnego praktycznie, ale co sie dziwic, to w koncu nasza Polska.
no ja zamawialem nie placac nic, tylko raz sie jakies dokumenty trzeba bylo wypelnic
zamawialem bez problemu na siebie, wpisywalem tam rozne zeczy (audio amplifier, audio mixer...) raz wpisalem poprostu "something" limit sie skonczyl, zeby dostac wiecej musze wpisac nazwe firmy czy cos.
Ale uwaga !!!
Układy zamawiasz tylko dla siebie, nie możesz ich odsprzedawać. To jest ważne. Nie zamawiaj również na "zapas". bo mogą zapszestać wysyłać do polski.
zależy, nie pozwolą ci wysłać więcej nizż można, nie bój się, nietóre układy po 1 szt niektóre po 3 szt a niektóre chyba po 9, jak zamówisz ukłąd, to się pojawa takie okienko, gdzie wybierasz ile chcesz próbek
np tpa1517, fajny nieduzy np do walkmana moze sie nadac - na wszelkie wycieczki czy cos. ja wzialem przez przypadek w obudowie SMD i zaprojektowalem nowy ukladzik:D
wiec tez radze patrzec w jakiej obudowie sie bierze, mozna sprawdzic w nocie katalogowej, jest tam do sciagniecia przy krotkim opisie scalaka.
a do mnie aktualnie leci pcm2904 - wzmacniacz, a raczej przedwzmacniacz sterowany przez USB, całkiem ciekawie prezentujaca sie kostka...
do tego szukałem jeszcze jakiegos wzmacniacza... ten tpa1517 jest stereo?
nie, nie, to nie jest pod usb, to ma analogowe wejscie i wyjscie i jest poprostu sterowane przez usb - wzmocnienie, filtry chyba etc... i nie wiem czy bede stosował do tego wzmacniacz, bo to i tak jeszcze pojdzie na moje głosniczki od kompa, ale tą kostke i tak juz zamówiłęm bo te wzmacniacze które zamawialem z tym od usb są niedostepne póki co, dojdą ok. konca lutego :/
pozdrawiam
tak, to jest wlasnie oparte na tym układzie (tylko ja wykorzystuje 2904, którzy jest bez s/pdif) o jaki ja chce oprzec moje urzadzenie, tylko moje nie bedzie tak skomplikowane... ale mimo to z ciekawoscia poczytam thx za linka
Ladne próbki wysylal tez Microchip ale teraz Polska wypadla z listy i trzeba zwracac sie do przedstawicielstwa. Mozna spróbowac Fairchild oni tez wysylali dobre częsci
Mam taki problem. Chciałem zamówić kilka sampli z ONSEMI, ale mam dylemat. W polu "Total sub" pisze 0, no to git... ale "shipping/hadnling" 20.99. Co to znaczy? będę płacił za przesyłkę?
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Aby zamówić darmową próbkę układu scalonego OPA603 od Texas Instruments, należy wejść na oficjalną stronę TI (www.ti.com), wyszukać interesujący element i skorzystać z opcji "order sample". Zamawianie próbek jest przeznaczone głównie dla firm projektujących nowe urządzenia, jednak można również podać, że próbka jest na potrzeby projektu studenckiego, co jest akceptowane przez producenta. W trakcie zamówienia trzeba wypełnić formularz, w którym określa się zastosowanie układu. Próbki są wysyłane bezpłatnie, w tym również koszty przesyłki ponosi producent. Należy zamawiać wyłącznie na własny użytek, bez zamiaru odsprzedaży i unikać zamawiania na zapas, aby nie utrudnić dalszej wysyłki do Polski. Limit zamawianych próbek zależy od modelu – zwykle od 1 do 9 sztuk, a przy większej liczbie próbek może być wymagane podanie danych firmy. Cło i VAT mogą być naliczane przy przekroczeniu określonej wartości paczki (około 45 euro). W dyskusji pojawiły się także informacje o innych producentach wysyłających próbki, takich jak Microchip, Fairchild, Maxim, ON Semiconductor oraz ST Electronics, z uwagą, że niektórzy zaczęli pobierać opłaty za przesyłkę. Dodatkowo omówiono przykłady układów zamawianych jako próbki, m.in. TPA1517 (wzmacniacz stereo), PCM2904 (przedwzmacniacz sterowany USB) oraz kwestie dotyczące obudów i zastosowań tych układów. Wygenerowane przez model językowy.