logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radmor 5412 FM - Zawieszanie się i problemy z napięciem stałym na wyjściu

darek5005 16 Lut 2008 22:41 1100 1
REKLAMA
  • #1 4812844
    darek5005
    Poziom 1  
    Posiadam amplituner radmor 5412 fm i mam problem. Podczas pracy potrafi dostac odpał typu ze np.strzeli i właczy sie zabezpiecznie i zwolni po czym gra dalej lub zrobi to samo i po zwolnieniu zabezpieczenia głosnik chodzi do przodu i do tyłu,szumi i słychac tylko cichy dzwięk(przy okazji diody skacza jak szalone te od radia i od skali mocy). Pomierzyłem napiecia stałe na wyjsciach i okazał sie ze było prawie 2v ;/. Wymieniłem trzanzystor t501 i teraz lubi tylko od czasu do czasu na chwile sie zawiesic(ale jest lepiej)teraz na wyjsciu nap. stałe wynosi 0.12v i pytam co moze jeszcze jest trafne czy moze jest to sprawa złego wyregulowania bloku b5 ?. Jakby ktos miał fotki niezmienionych pozycji pocentiometrów bloku b5 lub mogłby je zrobic to bym był wdzieczny :).

Pozdrawiam !!!

Dlaczego kolega nie stawia spacji po znakach interpunkcyjnych ?
    Na forum jest moduł sprawdzania pisowni - proszę go używać
    Regulamin p.15
    Proszę użyć "zmień" i poprawić post.
    Usunąłem emotikonę z tytułu postu.
    Regulamin p.11

Przeniosłem z: "Audio"
    [Art]
  • REKLAMA
  • #2 4813036
    joy_pl
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 225
    potencjometry sa po to żeby można było nimi można cos regulować gdyby każdy model miał by mieś potencjometry w tej samej pozycji to by ich nie stosowano ...
    nie mam schematu tego wzmaka ale podejrzewam że ten pot. służy do regulacji prądu spoczynkowego który powinien wynosić ok 20-40mA

Zdania zaczynamy wielką literą, a kończymy kropką.
    Dlaczego kolega nie używa znaków interpunkcyjnych ?
    Regulamin p.15
    Proszę poprawić post.
    [Art]
REKLAMA