logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

FUJITSU P42VHA31ES - Pionowy pas przy formatach wide2, zoom1, zoom2

drago 22 Lut 2008 10:04 1845 3
REKLAMA
  • #1 4832806
    drago
    Poziom 20  
    Ocena: 44
    Witam , plasma jak w temacie ( 4-ero letnia ) , ogólnie telewizor działa na ustawieniu formatu 4:3 oraz wide1 , po przełączeniu na format wide 2 , zoom1 oraz zoom2 obraz z prawej strony zapamiętuje pionowy statyczny pas o szerokości około 20cm , po przełączeniu z powrotem na 4:3 i wide 1 obraz powraca na cały ekran i jest ok , ponowne przejście na wide2 , zoom1 oraz zoom2 i znów zapamietuje pas , z lewej strony wszystko ok . Miał ktoś może taki objaw ?

Pozdrawiam drago
  • REKLAMA
  • #2 4905750
    drago
    Poziom 20  
    Przegrzałem hot-airem cały moduł sterujący z procesorem nic to nie dało , w trybie serwisowym ( w którym właściwie nic nie ma oprócz prędkości wentylatorów , temperatury , czasu pracy , błędów , prędkości transmisjii coma , agc i resetu ) zrobiłem reset wszystkiego ale nic to nie dało , zapisałem pamieć 24c32 smd samymi zerami i ff-ami ,też nic kombinowałem z usuwaniem linii w eepromie , różne rzeczy sie działy natomiast pas pozostał , wszystkie napięcia w normie , sprawdzona filtracja zasilań , zamienione pamięci ram miejscami ( 4szt ) na module logiki lj41-01968a ( moduł i matryca samsunga ) . Ręce mi już opadają , nie mam już pomysłu a klient coraz bardziej niecierpliwy . Może ma ktos bina do pamięci eeprom oraz zawartość flascha , jedyna nadzieja tkwi w uszkodzonym oprogramowaniu .

Pozdrawiam drago
  • REKLAMA
  • #3 4908790
    drago
    Poziom 20  
    A może jest jeszcze jeden serwis mode ? Ja wchodze do tego prostego przez naciśnięcie klawisza enter na pilocie przez pare sekund .

Pozdrawiam drago
  • #4 4955929
    drago
    Poziom 20  
    Plasma oddana klientowi niezrobiona . Temat zamknięty .
REKLAMA