logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony CDX-S 2020 - uszkodzony stabilizator napięcia w końcówce mocy?

michal_26 24 Lut 2008 08:34 1392 2
REKLAMA
  • #1 4839637
    michal_26
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Mam problem z radiem sony cdx-s 2020 mianowicie nie mozna go wlaczyc, sama konstrukcja radia jest bardzo zminiaturyzowana, po dokladniejszym przyjrzeniu sie stwierdzilem ze chyba uszkodzony jest stabilizator napiecia, poczatkowo nie potrafilem znalezc go poniewaz prawie wszsytkie podzespoly sa smd, gdy sciagnalem schemat wywnioskowalem ze znajduje sie w koncowce mocy, czy moze ktos mial podobny problem i czy moze powiedziec mi jak go rozwiazal. Chcialbym sie upewnic przed zakupem i wymiana koncowki ze wzgledu na znaczny koszt dzieki i prosze o podpowiedzi
  • REKLAMA
  • #2 4839825
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Niestety ale nikt ci nie da pewności bez pomiarów a jak leży stabilizator 3V to pewnie i procesor...

SławeK
  • #3 4848995
    michal_26
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam, dokonalem szczegolowych pomiarow napiec wejsciowych i wyjsciowych koncowki tda 8589. ze schematu wywnioskowalem ze od numeru 27 do 35 nozki tego scalaka to regulator napiecia( stabilizator), Wedlug schematu na 34 nozce(panel B+) powinno byc okolo 10,4 V- u mnie brak napiecia, podobnie na 33 gdzie powinno byc 6V tez nie mam napiecia, na 31 wg schematu powinno byc 3,3 V a u mnie 0V, natomiast na 37 nozce oznaczonej jako B.UP+B powinno byc 3,3V i jest tyle. podejrzewam koncowke mocy w ktorej jest owy stabilizator, napiecia sa takie same kiedy wloze panel. moze ktos sie juz zetknal z podobna usterka prosze o jakas sugestie dzieki pozdrawiam michal
REKLAMA