Witam wszystkich.
Otóż leży uwalone radyjko u mnie CDX-R3300. Po włączeniu zapalają sie wszystkie diody podświetlenia i na wyświetlaczu figurują w jednym końcu jakieś krzaczki. Posprawdzałem napięcia w/g servisowki tego radia i wychodzi(w/g mnie) że jest uwalona końcówka mocy. Może nie sama końcówka wzmacniająca ale regulator napięcia w układzie TDA8588J (załączam datascheet).
Teraz pyt.
Czy regulator napięcia w tym TDA jest włączany szyna i2c czy tylko napięciem Vstb. (jest 3,3V)
I czy jest możliwość sprawdzenia czy to napewno sama końcówka, bo brakuje napiec
- 8.3V (nóżka 30 REG2) jest 0V
- 8.4V (n 10 SVR) jest 0V
- 3.3V (n 31 REG3) jest 0V choć w serwisówce pisze że może byc 3.3 lub 0V
Reszta napięć REG1,REG4,REG5 i inne sie zgadzają.
Dodam że napięciem 8,3 REG2 zasilany jest układ regulacji głośności oraz głowica Tunera
Licze na waszą pomoc.
Pozdrawiam
-> Prowadzący : czy ktoś może zlikwidować prowizje bo już któryś raz wysyłam załącznik i niemoge usunać całkowicie punktow.
Otóż leży uwalone radyjko u mnie CDX-R3300. Po włączeniu zapalają sie wszystkie diody podświetlenia i na wyświetlaczu figurują w jednym końcu jakieś krzaczki. Posprawdzałem napięcia w/g servisowki tego radia i wychodzi(w/g mnie) że jest uwalona końcówka mocy. Może nie sama końcówka wzmacniająca ale regulator napięcia w układzie TDA8588J (załączam datascheet).
Teraz pyt.
- 8.3V (nóżka 30 REG2) jest 0V
- 8.4V (n 10 SVR) jest 0V
- 3.3V (n 31 REG3) jest 0V choć w serwisówce pisze że może byc 3.3 lub 0V
Reszta napięć REG1,REG4,REG5 i inne sie zgadzają.
Dodam że napięciem 8,3 REG2 zasilany jest układ regulacji głośności oraz głowica Tunera
Licze na waszą pomoc.
Pozdrawiam
-> Prowadzący : czy ktoś może zlikwidować prowizje bo już któryś raz wysyłam załącznik i niemoge usunać całkowicie punktow.