logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony CDX-R3300, TDA8588J – brak napięć na REG2/REG3, sterowanie regulatora napięcia

ic3ek 05 Lut 2007 21:47 1610 1
REKLAMA
  • #1 3533087
    ic3ek
    Poziom 15  
    Ocena: 30
    Witam wszystkich.

Otóż leży uwalone radyjko u mnie CDX-R3300. Po włączeniu zapalają sie wszystkie diody podświetlenia i na wyświetlaczu figurują w jednym końcu jakieś krzaczki. Posprawdzałem napięcia w/g servisowki tego radia i wychodzi(w/g mnie) że jest uwalona końcówka mocy. Może nie sama końcówka wzmacniająca ale regulator napięcia w układzie TDA8588J (załączam datascheet).

Teraz pyt.
    :arrow: Czy regulator napięcia w tym TDA jest włączany szyna i2c czy tylko napięciem Vstb. (jest 3,3V)

:arrow: I czy jest możliwość sprawdzenia czy to napewno sama końcówka, bo brakuje napiec
    - 8.3V (nóżka 30 REG2) jest 0V
    - 8.4V (n 10 SVR) jest 0V
    - 3.3V (n 31 REG3) jest 0V choć w serwisówce pisze że może byc 3.3 lub 0V

Reszta napięć REG1,REG4,REG5 i inne sie zgadzają.

Dodam że napięciem 8,3 REG2 zasilany jest układ regulacji głośności oraz głowica Tunera

Licze na waszą pomoc.

Pozdrawiam

-> Prowadzący : czy ktoś może zlikwidować prowizje bo już któryś raz wysyłam załącznik i niemoge usunać całkowicie punktow.
    Załączniki:
    • tda .pdf (288.23 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 3534646
    ic3ek
    Poziom 15  
    Ocena: 30
    Widze że jest bardzo duże zainteresowanie tym tematem.

Znalazłem narazie 1 usterke.
    Uszkodzona dioda (zwarta do masy) przy wyjściu CLK do panela.

Po odłączeniu radio wstało lecz jeszcze jest coś nie tak bo nie w pełni działają wszystkie klawisze, część działa cześć nieprawidłowo.

Także wnioski -> Regulator napięcia w TDA8588 sterowany jest szyna I2C

Czy ktoś z uczonych wie gdzie szukać przyczyny złego działania przycisków (działają niektóre poprawnie a niektóre mają inne funkcje niż powinny mieć.

:arrow: A i czym zastąpić diode MTZJ-T-77-6.88 ???
REKLAMA