logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć sterownik do karty Mach-TV dla Windows XP?

03 Sty 2004 17:09 6614 11
REKLAMA
  • #1 460424
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 509526
    Jasiu44
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Zle szukasz napisz do mnie na jps2(_at_)wp.pl to Ci posle linki POZDROWKA :-)
  • #3 2539754
    KRapicki
    Poziom 24  
    Ocena: 16
    Witam.
    Sorry że odświerzam temat, ale również poszukuje tych sterowników i oprogramowania. Czy ktoś mógłby mi pomóc ?
  • #4 2575456
    snil
    Poziom 2  
    ello. właśnie przeszedłem ten temat... szukaj tego:
    tv542k.zip
    tam są stery i aplikacja do karty. Działa, nawet nienajgorzej... poza dzwiękiem. jak uda ci się uzyskać dzwięk to napisz mi co i jak.
    pzdr.
  • REKLAMA
  • #5 2575516
    KRapicki
    Poziom 24  
    snil - Również dorwałem : tv542k.zip i dokładnie taki sam problem - brak dźwięku. Wszystko podłaczone dobrze, ustawienia OK, a dźwięku nadal brak ... Zna ktoś lekarstwo ?
  • REKLAMA
  • #6 2578281
    snil
    Poziom 2  
    Ok. Wstępnie rozwiązane - jednak nie lubię rozwiązań tymczasowych więc jeszcze będę grzebał niedługo.
    - zapuść MoreTV (ja użyłem v3.53)
    - opcje Karty TV, wybierz kartę: "AIMS VideoHigway", do tego któryś z tunerów philipsa.
    U mnie poszło z dzwiękiem na tym rozwiązaniu :) wywaliłem stery, wszystko inne i próbowałem tak - i działa. Aha... jak będziesz ustawiał kanały to się nie wścieknij :) bo auto skan jest kiepski...
    pzdr i czekam na inne rozwiązania :)
  • #7 3846692
    MICHAŁ dred
    Poziom 11  
    Witam. Mam pytanko czy Panowie posiadający tą karte mają do niej dolutowaną płytkę do głowicy?
  • #8 3846930
    snil
    Poziom 2  
    ano jest takowa dolutowana.. .też sie zastanawiałem czy to norma, ale na zdjęciach w sieci tak było chyba.
  • #9 3848331
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 3848628
    maximus77
    Poziom 14  
    Witam mam tą karte i w xp śmiga jak należy, też miałem początkowo z nią problemy ale znalazłem rozwiązanie -> sterownik WDM Video Capture Driver v5.3.2 przy instalacji należy wybrać opcje:
    - polska 48
    - haphujge 878 (mach tv jest na liście do wyboru ale lepiej wybrać haphujge - nie ma wówczas problemów ze stabilnością systemu, bynajmniej ja takie miałem)
    - philips D
    - bez radia

jako soft np ChrisTv Professional wersja demo działa idealnie ale jak ktoś chce mieć więcej opcji i nowszą wersję może wykupić licencje
  • REKLAMA
  • #11 3853926
    MICHAŁ dred
    Poziom 11  
    Witam. Jeszcze parę spraw, np. w jakiej kolejności instalować sterowniki i i czemu one nie przechodzą zgodności z XP?? Nie mogę sobie dać rady z tą kartą ponieważ jak mam dźwięk to brak obrazu i odwrotnie. Sterowniki jakie udało mi sie ściągnąć to "btwdmdrvinstaller5.3.8" a soft to "TView2000".
  • #12 3853973
    snil
    Poziom 2  
    po ok. 1 minucie komp wisi, tylko dźwięk leci, po 2 minutach wszystko juzwisi :) chyba trzeba by pokombinować z modelami kart.
    pzdr.
    ps. to jako odpowiedz dla maximusa z podziękowaniami za maila.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano sterowników do karty telewizyjnej Mach-TV pod system Windows XP. Znaleziono plik tv542k.zip zawierający sterowniki i aplikację, jednak występował problem z brakiem dźwięku. Rozwiązaniem okazało się użycie programu MoreTV (wersja 3.53) z ustawieniem karty na "AIMS VideoHigway" oraz tunerem Philips, co umożliwiło poprawne działanie dźwięku. Dodatkowo, zalecano instalację sterownika WDM Video Capture Driver v5.3.2 z wyborem opcji: polska 48, haphujge 878 (zamiast Mach-TV dla stabilności), Philips D oraz bez radia. Jako oprogramowanie polecano ChrisTV Professional (wersja demo lub płatna). W dyskusji poruszono także kwestię dolutowanej płytki do głowicy, będącej modułem fonii stosowanym w Polsce. Problemy z kompatybilnością sterowników pod XP objawiały się brakiem obrazu lub dźwięku oraz zawieszaniem się systemu, co wymagało eksperymentów z różnymi modelami kart i sterownikami.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA