logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wgrać oprogramowanie z innej karty TV na tym samym proc.

cyferblat 18 Mar 2007 12:58 1971 7
REKLAMA
  • #1 3691104
    cyferblat
    Poziom 23  
    Ocena: 82
    Mam różne modele kart TV PCI na tym samym procesorze Bt878KHF i problem ze sterownikami pod XP .
    Każda karta ma jakieś ID producenta -Vendor i chyba jeszcze coś ponieważ to jest tak jak z odbiornikami SAT marki Ferguson - są rozmaite modele a oprogramowanie po zmianie nagłówka można wgrać każde , tak samo jest z aparatami foto : mam aparat medion 4.1 MP i wyprodukowała go firma Skanhex z Taiwanu ale ten aparat w innych obudowach sprzedawała też Minolta i kilkanaście innych firm , a każda miała wgrane inne oprogramowanie , a środek ten sam - to o co w tym wszystkim chodzi ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3692710
    cyferblat
    Poziom 23  
    Problem uniwersalnych sterowników to tylko część przedstawionego problemu ( na w/w stronie nie ma uniwersalnego sterownika) tylko jakieś linki do programu szpiegowskiego - detectiv .....
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 3712384
    cyferblat
    Poziom 23  
    Dzięki , nie umiałem trafić na tę strone - może zacmienie umysłu ?
    Pytałem dlaczego programy do odtwarzania TV instalują się tylko z określonymi modelami a z innymi nie , mimo iż są na tym samym procesorze?
  • #6 3712428
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    Są tak napisane że rozpoznają ID sprzętu i tylko na zgodnym się instalują.
  • #7 3713428
    ozy2001
    Poziom 28  
    Ocena: 38
    tronic1 napisał:
    Są tak napisane że rozpoznają ID sprzętu i tylko na zgodnym się instalują.

... a to sa dzialania marketingowe - jesli masz loepszy soft od innych, to jestes gora ;)

np. jesli windows dzialalby tylko na procesorach VIA np. C3 to... intel i amd pewnie by raczkowaly ;)
  • #8 3715478
    cyferblat
    Poziom 23  
    racja ,że ID decyduje......
    porównanie z windows jest nietrafne ... windows to oprogramowanie niezależne od procesora .......
    jak pisałem wcześniej to samo oprogramowanie działa na różnych aparatach cyfrowych ( z tymi samymi "bebechami"

Dodano po 2 [godziny] 20 [minuty]:

Poradziłem sobie z tą karta ale mam też problem z inną - medion z tunerem philipsa na 7134 . Sterowniki ok , programy znajduje ( te z kablówki i air) ale dźwięk jest tylko na niektórych stacjach - na innych szum , a czasami i na tych co był dźwięk jest szum .
    Używam programu Fly 2000 tv - nie wiem co jest nie tak ; może fonia jest 5,5 MHz ?

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemów ze sterownikami kart TV PCI opartych na procesorze Bt878KHF działających pod systemem Windows XP. Karty te mają różne identyfikatory producenta (Vendor ID), co powoduje, że oprogramowanie i sterowniki instalują się tylko dla zgodnych modeli, mimo że sprzęt bazuje na tym samym układzie. Porównano to do sytuacji z aparatami fotograficznymi Medion i Minolta, które mają identyczne wnętrze, lecz różne oprogramowanie zależne od producenta obudowy. Wskazano, że programy do obsługi tunerów rozpoznają sprzęt po ID i instalują się tylko na kompatybilnych urządzeniach, co jest również elementem działań marketingowych. Podano linki do uniwersalnych sterowników i programów, takich jak btwincap, które mogą działać niezależnie od ID sprzętu. W dalszej części autor opisuje problem z kartą Medion z tunerem Philips 7134, gdzie dźwięk jest zakłócony na niektórych stacjach, co może wynikać z ustawień fonii (np. 5,5 MHz).
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA