logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Eplan P8 - Brak numeru artykułu w zestawieniu materiałowym, jak to naprawić?

PloMyQ 28 Lut 2008 09:18 5606 3
REKLAMA
  • #1 4854060
    PloMyQ
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam
    Probuje zrobic zestawienie materiałowe i pomimo iz w formularzu dane (tekst znaku - wypełniacza ) odnasza sie do np. Dane artykulu/ numer artykulu w zestawieniu sie nie pojawia . Gdzie moze byc problem - w artykulach w formularzu czy w jakims ustawienu? Moze ma ktos przykladowe formularze zestawien?
    Za wszelka pomoc z góry dziekuje
    Pozdrawiam
    PloMyQ
  • REKLAMA
  • #2 5304869
    romanbb
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Czy masz zrobiony opis materiału we właściwościach symbolu Artykuł.
    Tam można wpisać ręcznie typ urządzenia .
    Albo druga droga to przydział urządzenia z biblioteki konkretnego producenta i to powinno wystarczyć aby pojawił się element w zestawieniu materiałowym.
  • REKLAMA
  • #3 6124272
    kubai
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    We właściwościach elementu (wystarczy 2 razy kliknac lewym przyciskiem myszy na punkt plasowania elementu) wchodzisz na zakladke 'Artykul' no i tam mozesz dodac z bazy albo wpisac recznie zarówno artykuł jak i liczbę. Potem w celu utworzenia listy artykułów klikamy:
    Programy narzedziowe->Zestawienia->Generuj
    Klikamy przycisk 'nowy..'
    I teraz nie wiem o jaka dokladnie liste tu chodzi, ale ja np. uzywam calosciowej, zeby ulatwic zycie zaopatrzeniu. Dalej wszystko przebiega intuicyjnie i takie zestawienie powinno sie pojawic.
    Co do wpisywania artykulu recznie to nie mam pojecia jak to wyglada, bo ja w przypadku kiedy wykorzystuje cos czego nie ma w bazie to najpierw jej do niej dodaje: Programy narzedziowe->Artykul->Zarzadzanie
    Tutaj wazne jest zeby wypelnic pola: Opis, Oznaczenie, numer typu, producent i numer katalogowy. Ja to robie w ten sposob, ze pod numerem typu wpisuje numer katalogowy producenta a pod numerem katalogowym numer ktory ma zaopatrzeniowiec u siebie w bazie.
    Jak to u mnie wyglada jest na załączonym obrazku.
    Załączniki:
    • Eplan P8 - Brak numeru artykułu w zestawieniu materiałowym, jak to naprawić? lista.JPG (226.27 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 16997933
    grabek_radek
    Poziom 21  
    Ocena: 37
    Witam serdecznie
    Mam pewien problem a mianowicie nie drukują mi się w liście artykułów zaciski X

Dodano po 51 [sekundy]:

REKLAMA