Mam odtwarzacz Sony GT-212, który podłączyłem do Opla Vectry bez większych problemów. Korzystając z instrukcji zamieszczonej na stronie producenta, zauważyłem, że powinno dać się podłączyć całość niezależnie od stacyjki (schemat C). Tyle, że nie działa to tak, jak powinno - tzn. podłączając oba przewody do żółtego radio nie zapamiętuje nawet ustawień.
Wnioskuję więc, że Vectra ma odwrotnie podczepione przewody. Tzn. że żółty podaje prąd w zależności od stacyjki, a czerwony dostarcza go cały czas. Czy ktoś mógłby potwierdzić/zaprzeczyć? Idąc dalej - wnioskuję, że oba przewody od radia powinny być podłączone do kabla czerwonego, żeby całość działała niezależnie od stacyjki, tak?
Wnioskuję więc, że Vectra ma odwrotnie podczepione przewody. Tzn. że żółty podaje prąd w zależności od stacyjki, a czerwony dostarcza go cały czas. Czy ktoś mógłby potwierdzić/zaprzeczyć? Idąc dalej - wnioskuję, że oba przewody od radia powinny być podłączone do kabla czerwonego, żeby całość działała niezależnie od stacyjki, tak?