logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd 10 przy połączeniu interfejsu USB z ELPIGAZ LEONARDO - niekompatybilność

kwiat6 28 Lut 2008 14:15 4026 12
REKLAMA
  • #1 4854955
    kwiat6
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam!

Zakupiłem interfejs USB do sterownika LPG leonardo i mam problem z połączeniem. Mianowicie wyskakuje mi okienko z numerem błędy 10 i napisem, że ta centralka nie jest kompatyblina. Co robić? Próbowałem już wersją oprogramowania 2.2.1 oraz 2.2.7.
  • REKLAMA
  • #3 4855826
    kwiat6
    Poziom 11  
    Nikt nic nie wie? Proszę, pomóżcie bo 50 PLN wywalić w błoto za kabel to mi się nie uśmiecha!
  • #4 4866011
    kwiat6
    Poziom 11  
    Roman, przełóż kabelki +/- ze sobą i tak podłącz do swojego leonardo. U mnie niestety nie pomogło, być może mam interfejs uszkodzony i juz go zareklamowałem ale u znajomego pomogło.
  • REKLAMA
  • #5 4871661
    RomanCitro
    Poziom 16  
    Ocena: 36
    Ale ten interfejs chodzi na moim kablu i aucie u gazownika tylko na jego kompie, program też od niego dostałem choć miałem swoje (ale tak na wszelki wypadek). Pisałem też o tym tutaj na innym forum
  • REKLAMA
  • #6 4874626
    kwiat6
    Poziom 11  
    Ale doszedłeś do czegoś? U mnie niestety nie działa nadal, może to Vista winna, nie wiem. Wkurze się to zakupie starego kompa jakiegoś i kabelek na COM.
  • #7 4874665
    PiotrekZ_
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Do interfejsu na USB potrzebny sterownik.
  • REKLAMA
  • #8 4874686
    kwiat6
    Poziom 11  
    Tyle to ja wiem, mam sterownik poprawny - Prolific.

Regulamin, p.11. Proszę poprawić. [MS]
  • #9 4876434
    RomanCitro
    Poziom 16  
    kwiat6 napisał:
    Ale doszedłeś do czegoś?..... Wkurze się to zakupie starego kompa jakiegoś i kabelek na COM.

W wątku na forum skrót linka tutaj pisałem że próbowałem na różnych systemach win. i na różnych kompach oraz posiadam trzy różne kable (dwa com i 1 USB) z potrzebnymi sterownikami.
    I nic, dalej nie łączy.
  • #10 5142457
    RomanCitro
    Poziom 16  
    Powodem był program, tylko jedna wersja DreamXX chodzi (a jest ich sporo)
  • #11 5767198
    rowin1983
    Poziom 16  
    Ocena: 79
    podejrzewam ze te interfejsy to jeden wielki chłam
  • #12 5807360
    RomanCitro
    Poziom 16  
    rowin1983 napisał:
    podejrzewam ze te interfejsy to jeden wielki chłam

Interfejsy teraz działają bez zarzutu, po prostu używałem nie tej wersji oprogramowania i teraz jest ok.
  • #13 6550513
    autogazwarszawska
    Poziom 11  
    Pilnie sprzedam komputer gazowy Leonardo tel: 721349292

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy błędu 10 pojawiającego się przy próbie połączenia interfejsu USB ze sterownikiem LPG Leonardo, sygnalizującego niekompatybilność centralki. Użytkownicy zgłaszają, że problem nie ustępuje mimo stosowania różnych wersji oprogramowania (2.2.1, 2.2.7) oraz różnych kabli (USB i COM) z odpowiednimi sterownikami, w tym sterownikiem Prolific. Próby zmiany podłączenia przewodów +/- nie zawsze przynoszą efekt, a problem może wynikać z uszkodzonego interfejsu lub nieodpowiedniej wersji programu DreamXX, gdyż tylko jedna wersja tego oprogramowania działa poprawnie z interfejsem. Wskazuje się również na możliwe problemy ze zgodnością systemu operacyjnego (np. Windows Vista). Ostatecznie rozwiązaniem jest użycie właściwej wersji oprogramowania DreamXX oraz sprawny interfejs USB z poprawnymi sterownikami, co pozwala na prawidłowe połączenie ze sterownikiem Leonardo.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA