logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Thomson SpeedTouch 330 - przerywane połączenie internetowe i brak telefonu

Danielnis 28 Lut 2008 19:58 905 7
REKLAMA
  • #1 4856214
    Danielnis
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Witam.
    Rok temu przeszedłem z neostrady do netii i uzywam nadal (jakiś 3rok) modemu thomson speedtouch 330.
    Od niedawna zaistnioał taki problem, że przerywało połączenie i czasami podczas połączenia nie działał telefon.. Od jakichś 2 tygodni nigdy jak jestem w necie nie można korzystać z telefonu.. Często przesiaduje w internecie i to jest niedopuszczalne, żeby telefon domowy nie był dostępny..
    Wyłączyłem zarządzanie energią dla modemu i koncentratorów usb i narazie mnie nie wyrzuciło ani razu z neta, ale z telefonem nadal 'lipa'..
    Pomocy!
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 4856398
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Pozostaje sprawdzenie czy na innym modemie będzie się coś takiego działa lub zgłoszenie sprawy do operatora.
  • REKLAMA
  • #3 4856558
    utc1
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    A co się dzieje, masz trzaski, piski czy całkiem głuchy?
  • REKLAMA
  • #4 4856786
    Danielnis
    Poziom 16  
    Jest cichy szmer.. i gdy włączę sygnał w słuchawce na chwile to wyrzuca z neta.. a żeby używać telefonu trzeba odłączyć modem od puszki telefonicznej..
  • REKLAMA
  • #5 4856844
    utc1
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Wymień filtr.
  • #6 4857101
    Danielnis
    Poziom 16  
    może jutro kpie to dam znac jak cos
  • #7 4861586
    Danielnis
    Poziom 16  
    Wymieniłem filtr... - to samo
    Kupuje router, bo i tak będzie potrzebny, żeby na 2 kompie podłączyć internet i mam nadzieje ze nie bedzie wywalalo z internetu, a jak telefon nadal nie bedzie chciał równoczesnie z netem działać to dzwonie do operatora..

Dodano po 5 [godziny] 15 [minuty]:

kupiłem router skonfigurowałem itp. net jest. Ale telefon nadal nie działa.. :(

Dodano po 1 [godziny] 10 [minuty]:

Dzwoniłem do TP, zgłosiłem usterkę. W poniedziałek między 8-20h 'mają naprawić', czyli pozostaje czekać..
  • #8 4869384
    Danielnis
    Poziom 16  
    Już jest dobrze.. 'Fachowcy naprawili'.. Podobno mówili, że kable są uszkodzone i wogóle nieodpowiednie.
    Wymienili, pozakładali nowe gniazdka i trybi.
    Zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik korzysta z modemu Thomson SpeedTouch 330 po przejściu z Neostrady do Netii. Pojawił się problem z przerywanym połączeniem internetowym oraz brakiem działania telefonu podczas korzystania z internetu. Po wyłączeniu zarządzania energią dla modemu i koncentratorów USB stabilność internetu poprawiła się, jednak telefon nadal nie działał prawidłowo. Wskazano na możliwość uszkodzenia filtra, który został wymieniony bez efektu. Następnie użytkownik zakupił router, co umożliwiło podłączenie dwóch komputerów, ale problem z telefonem pozostał. Po zgłoszeniu usterki do operatora TP, technicy stwierdzili uszkodzenie kabli i nieodpowiednie gniazdka, które wymieniono. Po naprawie problem z jednoczesnym działaniem internetu i telefonu został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA