logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagrywarka DVD Toshiba-Samsung TS-H552B - problem z wysuwaniem tacki i odczytem płyt

soojer 02 Mar 2008 18:59 1082 3
REKLAMA
  • #1 4866281
    soojer
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Toshiba-Samsung TS-H552B
    przeważnie nie chce sie wysunac tacka, tak jakby chciała a nie mogła - szarpie ale jak drugi raz mocno wcisne przycisk to sie wysunie. Problem jest też z płytami raz działa a raz nie włoże płyte to cały czas tylko dioda miga i wogole nie można otworzyć zawartość płyty bo tak jakby jej nie było w napedzie. Mieliście już taki przypadek? Wie ktoś coś na temat takiej usterki?
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4866310
    gart62
    Poziom 31  
    Ocena: 44
    Witaj!
    Nie znam tego napędu, ale jeśli jest w nim gumowy pasek pośredniczący to może to być jego wina.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 4866338
    soojer
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    właśnie tez czytałem o tym pasku gdzieś ale pasek jest w porządku bo sprawdzałem - przeczyściłem także i nasmarowałem tacke, nie wiem co jeszcze zrobić moze firmware wgrac tylko jak to zrobić?
  • #4 4866357
    gart62
    Poziom 31  
    Ocena: 44
    Wygląda to na uszkodzenie mechaniczne (problemy z otwieraniem) i temu trzeba się dokładnie przyjrzeć. Ja podmieniłbym jednak pasek pomimo, że wygląda na dobry. Sprawdź też wyłącznik krańcowy, czy nie jest zaśniedziały.
REKLAMA