logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ASROCK K7 NF2-RAID - brak obrazu po podłączeniu zasilacza, wentylatory działają

michal462 04 Mar 2008 16:12 1275 3
REKLAMA
  • #1 4872333
    michal462
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    witam
    mam problem pare dni temu sprzedalem taka plyte jak w tytule
    osoba odebrala ja osobiscie mimo ze nalegalem aby ja sprawdzil itp nie chcial
    teraz mi pisze ze plyta w ogole nie dziala
    a dokladnie natychmiast po podlaczeniu zasilacza zaczynaja sie krecic wentylatory a nie ma obrazu u mnie takiej sytuacji nie bylo samo dostarczenie zasilania nie wlaczalo plyty tylko po nacisnieciu power

co ta osoba mogla zle zrobic ??

plyta na bank byla sprawna (nawet po wystawieniu aukcji nagralem jak wszystko chodzi itp)
  • REKLAMA
  • #2 4872387
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10429
    Zapewne kiepski zasilacz (jakas atrapa typu megabajt, tracer, codegen), na poczatek podmiana zasilacza na inny.
  • REKLAMA
  • #3 4872446
    michal462
    Poziom 14  
    tez to obstawiam mimo ze nalegal na podanie dokladnej specyfikacji osoba usilnie twierdzi ze nie poda tego poniewaz nie ma to znaczenia ...

twierdzi tez ze sprawdzana byla w serwisie i to samo

tylko ze w serwisach sa czesto srwisanci tylko z nazwy

jakies szesc miesiecy temu mialem sytuacje ze osoba ktora kupila ode mnie plyte tez twierdzila ze nie dziala
    standardowo odgrazala sie ile to lat juz nie sklada komputerow i ze bylo sprawdzane w dwoch serwisach (nawet jeden wystawil "ekspertyze" hehe)
    po tym jak plyte odeslal okazalo sie ze jest sprawna jedyne co zrobilem to aktualizacje bios i to pomoglo
    niestety "serwisanci" na to nie wpadli
    w ogole jakie ta osoba teorie o komputerach tworzyla to szkoda gadac najlepsza byla ta ze nie mogl jej uszkodzic lub zle zlozyc poniewaz "nie chcial i nie mialby w tym zadnego interesu" jakby to tylko od checi zalezalo hehe
    po tym zdazeniu mam duzy dystans do tych "serwisantow"
  • #4 4875028
    michal462
    Poziom 14  
    dzisiaj ta osoba przyjechala w sprawie tej plyty glownej
    choc zbytnio nie mogla mi odpowiedziec na pytanie co podlaczyla do tego komputera (co swiadczy o znajomosci tematu) to przynajmniej wydusilem ze byl to zasilacz Mustang 350 watt
    dla mnie w takiej sytuacji sprawa jest dosc jasna
    choc osoba upierala sie ze marka nie ma znaczenia bo to jest zasilacz nowy (nie ma to jak wiedza na tematy ktore sie zabiera )

zeby bylo smieszniej przyjechal reklamowac plyte glowna ale jej zapomnial :D
    przywiosl same pudelko i to od innej plyty glownej
REKLAMA