logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

UNIDEN PRO440 - brak odbioru i nadawania, szukam schematu i wskazówek naprawy

farbaolso 05 Mar 2008 00:13 1945 2
REKLAMA
  • #1 4874894
    farbaolso
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Czesc.Jestem w posiadaniu tego radyjka z niemiec UNIDEN PRO440,ale radyjko nie odbiera nic jest tylko cichy szum w glosniku i brak reakcji na antene wogole.Kiedy lekko wcisne przelacznik nadawanie slychac szum w glosniku ale nie odbiera,radio jest bez trafo modulacji,dodam iz nie bylo draivera oraz koncowki ,ja orientacyjnie zalozylem 2sc2314 i 2sc2078.Kiedy wcisne nadawanie diodowy wskaznik modulacji cosik pokazuje ale nie ma zadnego wiekszego obciazenia zasilania z tego tytulu i wyglada to tak jakby wogole nie bylo sterowania stopniem koncowym ale dodam ze zasilanie na koncowce jest na kolektorach.Pytanie jak sie do tego zabrac i jaki schemat do tego radyjka pasuje w koncu bo sam juz nie wiem.Prosze o odpowiedz

Dodano po 21 [minuty]:

to fotki plyty troche niewyrazne ale niemam aparatu

05 Mar 2008 18:21
    Szukalem na forum jakis jednoznacznej informacji na temat tego radia ale jakos nie moge znalezc a schemat wilsona ktory posiadam ma stopien koncowy na trafo ktorego w tym radyjku niema

Zgodnie z punktem 15 regulaminu, proszę poprawić post.
    Użyj przycisku UNIDEN PRO440 - brak odbioru i nadawania, szukam schematu i wskazówek naprawy przed wysłaniem postu.
    Następnym razem będzie "OSTRZEŻENIE".
    Nie pisz postu pod postem. Użyj funkcji "Zmień".
    Posty scaliłem. /c2h5oh/

Jak sprawdzic czy jest modulacja na 2sc2078 poniewaz czestotliwosc vco 27mhz jest jesli wcisne nadawanie ale brak mocy?
    Załączniki:
    • UNIDEN PRO440 - brak odbioru i nadawania, szukam schematu i wskazówek naprawy Image(02).jpg (29.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • UNIDEN PRO440 - brak odbioru i nadawania, szukam schematu i wskazówek naprawy Image(01).jpg (22.7 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 4884011
    farbaolso
    Poziom 15  
    Prosze chciaz o jakies informacje jak sprawdzic modulacje
  • #3 4906826
    farbaolso
    Poziom 15  
    Doszedlem do punktu ze radyjko juz odbiera byla przerwa na druku w obwodzie wejscia wcz oraz uszkodzony kabel mikrofonu ruchoma przerwa.Teraz mam juz tylko problem z nadawaniem a raczej zanikami mocy podczas nadawania.Mam cos takiego produkcji rosyjskiej i pytanie jak to mozna przerobic na miernik do pomiaru mocy nadajnika bo zdaje mi sie ze temu to sluzylo tylko czestotliwosci nie te co na pasmie CB?
    Gdy wloze przewod ok 0,5m do gniazda tegoz miernika to wskazowka bije do konca jak wcisne nadawanie,zapomnialem dodac ze z gory jest pokretlo i w srodku kondensator powietrzny obrotowy
    To zdjecia miernika
    Załączniki:
    • UNIDEN PRO440 - brak odbioru i nadawania, szukam schematu i wskazówek naprawy Image(04).jpg (14.22 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • UNIDEN PRO440 - brak odbioru i nadawania, szukam schematu i wskazówek naprawy Image(03).jpg (15.42 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA