Czesc.Jestem w posiadaniu tego radyjka z niemiec UNIDEN PRO440,ale radyjko nie odbiera nic jest tylko cichy szum w glosniku i brak reakcji na antene wogole.Kiedy lekko wcisne przelacznik nadawanie slychac szum w glosniku ale nie odbiera,radio jest bez trafo modulacji,dodam iz nie bylo draivera oraz koncowki ,ja orientacyjnie zalozylem 2sc2314 i 2sc2078.Kiedy wcisne nadawanie diodowy wskaznik modulacji cosik pokazuje ale nie ma zadnego wiekszego obciazenia zasilania z tego tytulu i wyglada to tak jakby wogole nie bylo sterowania stopniem koncowym ale dodam ze zasilanie na koncowce jest na kolektorach.Pytanie jak sie do tego zabrac i jaki schemat do tego radyjka pasuje w koncu bo sam juz nie wiem.Prosze o odpowiedz
Dodano po 21 [minuty]:
to fotki plyty troche niewyrazne ale niemam aparatu
05 Mar 2008 18:21
Szukalem na forum jakis jednoznacznej informacji na temat tego radia ale jakos nie moge znalezc a schemat wilsona ktory posiadam ma stopien koncowy na trafo ktorego w tym radyjku niema
Zgodnie z punktem 15 regulaminu, proszę poprawić post.
Użyj przycisku
przed wysłaniem postu.
Następnym razem będzie "OSTRZEŻENIE".
Nie pisz postu pod postem. Użyj funkcji "Zmień".
Posty scaliłem. /c2h5oh/
Jak sprawdzic czy jest modulacja na 2sc2078 poniewaz czestotliwosc vco 27mhz jest jesli wcisne nadawanie ale brak mocy?
Dodano po 21 [minuty]:
to fotki plyty troche niewyrazne ale niemam aparatu
05 Mar 2008 18:21
Szukalem na forum jakis jednoznacznej informacji na temat tego radia ale jakos nie moge znalezc a schemat wilsona ktory posiadam ma stopien koncowy na trafo ktorego w tym radyjku niema
Zgodnie z punktem 15 regulaminu, proszę poprawić post.
Użyj przycisku
przed wysłaniem postu.
Następnym razem będzie "OSTRZEŻENIE".
Nie pisz postu pod postem. Użyj funkcji "Zmień".
Posty scaliłem. /c2h5oh/
Jak sprawdzic czy jest modulacja na 2sc2078 poniewaz czestotliwosc vco 27mhz jest jesli wcisne nadawanie ale brak mocy?