logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przemienniki czestotliwosci ...bardzo pilne, please help me

Polok 05 Sty 2004 15:43 1338 2
  • #1 463150
    Polok
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Witam

Mam (zapewne glupie) pytanie: Czy "przemiennik czestotliwosci"to to samo co "przetwornik czestotliwosci" ??

Druga sprawa na ktorej bardzo mi zalezy i wyjatkowo spieszy to gdyby ktos mogl mi wyjasnic zasade dzialania przemiennikow czestotliwosci, jakies zastosowanie itp. Bardzo mile widziane bylyby jakies linki stron gdzie jest opisana ich budowa, zasada dzialania, zastosowanie. Potrzebuje tych informacji do napisania referatu.
    Dodam ze szukalem juz tego tematu na elektrodzie, ale jedyne co znalazlem to: "temat byl poruszany w PE" lub link sklepu ktory prowadzi sprzedaz takich urzadzen, ale niestety nie ma tam informacji, ktore nadawalyby sie do napisania pracy pisemnej, ani takich ktore pomoglyby mi poznac dokladnie ich dzialanie.

Z gory wielkie dzieki za jakakolwiek pomoc. Jak juz wspominalem bardzo zalezy mi na czasie.

Pozdro
  • #2 463939
    Czesiek
    Poziom 28  
    Ocena: 116
    :arrow: Poszukaj na elektrodzie:falownik - jest to też nazwa przemiennika częstotliwości.
  • #3 466779
    jacekp123
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    A dokładniej prostownik+falownik
REKLAMA