logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony DSC-S600 - Wyblakłe kolory na LCD i pytanie o GEAR A

DamianBlue 05 Mar 2008 16:16 909 4
REKLAMA
  • #1 4876674
    DamianBlue
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam Panów.

Mam takowy problem. Na wstępie mówię że nie bede opisywał jak i co się działo po kolei tylko przejde do meritum.
    Po odbiorze aparatu z serwisu(bez naprawy bo koszt naprawy wynosióslby 500zł czyli tyle co nowy) na wykazie elementów uszkodzonych miałem DC motor, lcd indicator i GEAR A. Z dc motorkiem sobie poradziłem i aparat już działa w sumie(był dead), ale nie działa wyświetlacz LCD, tzn jego "niedziałalność" polega na bardzo wyblakłym wyświetlaniu kolorów, można mniej więcej rozpoznać niektóre wyświetlane rzeczy.
    Moje pytanie jest takie. Czy ten LCD indicator to jest po prostu uszkodzony wyświetlacz(tylko nazwę taką długą walnęli), czy sterownik wyświetlacza?. I moje drugie pytanie. Co to jest to GEAR A ??. To nazwa jakiegoś sterownika??? (wiem że to może być jakaś nazwa "serwisowa", ponieważ np pick-up w napędach optycznych(cd,dvd) oznacza cały modół lasera, a z nazwą GEAR A się nie spotkałem).

Jeśli byłby to uszkodzony wyświetlacz to czy ktoś z Panów elektrodowców , może ma dobry wyświetlacz i odsprzedałby, lub zna namiary gdzie takowy LCD można kupić.

Dzięki z góry
    Pozdrawiam
    DamianBlue
  • REKLAMA
  • #2 4876738
    wamp
    Poziom 16  
    Ocena: 43
    Witam,
    Lcd indicator to cały wyświetlacz, GEAR A to mechanizm, prawdopodobnie obiektywu.
  • REKLAMA
  • #3 4876769
    DamianBlue
    Poziom 11  
    Cały wyświetlacz, czyli po prostu LCD??
  • REKLAMA
  • #4 4876783
    wamp
    Poziom 16  
    Ocena: 43
    Tak, tak sony opisuje wyświetlacze.
  • #5 4876803
    DamianBlue
    Poziom 11  
    Dzięki za szybką odpowiedź. O to mi chodziło właśnie.

Pozdrawiam
    DamianBlue
REKLAMA