logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 2100 - Biały pasek na kartce mimo wymiany kartridża, co sprawdzić?

wania66 10 Mar 2008 20:08 1440 4
REKLAMA
  • #1 4894535
    wania66
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witam
    Mam problem jak w temacie, czyli biały pasek bez pokrycia tekstem wzdłuż kartki na całej długości. Podejrzewałem kartridż, gdyż po pobraniu kartki wyłączyłem drukarkę i wyciągnąłem go i w tym miejscu pasek był już widoczny. Zakupiłem ,,nowy" (regenerowany) i dzieje się to samo. Nie mam za bardzo jak sprawdzić kartridży.
    Czy w związku z powyższym ma ktoś jakieś sugestie lub wskazówki co innego może być powodem takiej usterki??
    Z góry dziękuję za wszelką pomoc
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4894627
    princo
    Poziom 16  
    Ocena: 11
    witam
    Twoje sugestje mogą być trafne że jest to wina cartridga. Wystarczy nim wstrząsnąć kilka rzay aby toner się przemieścił i puścić wydruk.Jak nie pomoże to sprawdź laser, może coś go w jednym miejscu przysłania, najlepiej go rozkręcić i sprawdzić lustra i szczeline.
    Powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 4894712
    wania66
    Poziom 11  
    Dzięki za tak szybką odpowiedź. Niestety potrząsanie nic nie dało. Jakieś bliższe wskazówki co do lasera i luster, tzn. gdzie rozkręcić i zajrzeć, gdyż na drukarkach nie bardzo się znam a zepsuć rzecz jest łatwo :). Aczkolwiek z innymi sprzętami technicznie sobie radzę.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 4895439
    leeart

Poziom 35  
    Ocena: 433
    Odkręć tylną pokrywę, zdejmij góre i już jesteś w domu. Laser ten czarny, odkręcasz jego osłonę i czyścisz wszystkie lustra, soczewki najlepiej patyczkiem "do uszu". Jak to nie pomoże to podmień elektrodę, tą pod cartrigem, oczywiście wcześniej ją wyczyść i sprawdź co i jak.
    Konto firmowe:
    LEE-CAN SERWIS
    PLAC CZERWCA 1976R NR 2 LOK 06, Warszawa, 02-495 | Tel.: 502XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: serwisdrukarki.pl
  • #5 4897803
    wania66
    Poziom 11  
    witam ponownie
    Dzisiaj miałem trochę czasu więc usiadłem do drukarki, zarówno andrewrc i leeart mieli rację. Przyczyną usterki było zabrudzenie lustra w laserze, patyczek ,,do uszu" załatwił sprawę.
    Bardzo dziękuję za pomoc
    i pozdrawiam

temat zamykam
REKLAMA