logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 2100 - Biały pasek po lewej stronie mimo wymiany toneru, brak gumki na rolce

azala 23 Wrz 2017 13:58 852 3
REKLAMA
  • #1 16715944
    azala
    Poziom 16  
    Ocena: 84
    HP 2100 - biały pasek drukuje sie po lewej stronie .
    Po wymianie kasety z tonerem identyczna sytuacja.
    Przedmuchałem sprężonym powietrzem nic to nie dało.
    Czy brak gumki na rolce podajnika papieru moge zastapić czymś innym ?
    - nie moge dostać nigdzie samej rolki pick -up rollers ( to stra drukarka)
    HP 2100 - Biały pasek po lewej stronie mimo wymiany toneru, brak gumki na rolce
  • REKLAMA
  • #2 16716116
    grze7
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    W jakim stanie jest fuser? Najprawdopodobniej uszkodzenie walka teflonowego lub dosiskowego w fuserze. Rolki możesz spróbować ściągnąć i wymoczyć w acetonie a później oczyścić ale uwaga tylko rolki element z tworzywa mogą się rozpuścić i uszkodzić.
  • REKLAMA
  • #3 16716266
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1529
    Wyczyść laser na początek. Sprawdź czy coś nie siedzi w szczelinie lasera i zasłania promień.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 16716850
    Amcoranos
    Poziom 21  
    Ocena: 57
    Fuser raczej nie ma nic do rzeczy jakby byl walek dociskowy uszkodzony to by byl nieregularny ksztalt najczesciej biale nieutrwalone pola. Jedyne co to laser. Musi byc na szybie brud. Nie wiem jak w tym modelu jest rozwiazana kwestia walka magnetycznego (zespół developera) ktory przekazuje obraz na beben.
    Jesli jest on osobnym komponentem (nie jest wbudowany w zespół tonera) to moze byc tez z nim problem. Poszukaj resztek papieru i wyczysc dokladnie maszyne. Wszystkie elementy rozładowania bebna tez warto wyczyscic jednak objawy tez powinny byc inne w tym przypadku. Co do gumy na pick up roller to raczej bylby problem z papierem a nie drukiem.

Dodano po 20 [minuty]:

Tyle znalazlem w handbooku:)
    Załączniki:
    • HP 2100 - Biały pasek po lewej stronie mimo wymiany toneru, brak gumki na rolce Screenshot_2017-09-23-22-07-50.png (301.07 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA