logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja Windows XP SP2 na MSI KT6V - problem z kopiowaniem sterowników SATA

Duri 12 Mar 2008 01:01 2696 6
REKLAMA
  • #1 4899354
    Duri
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam, mam problem z zainstalowaniem XP SP2 na plycie glownej MSI kt6v.
    Mianowicie mam dyskietke ze sterami (dolaczona do plyty glownej) i owszem jak klikam F6 przy instalacji windy to wykrywa mi dysk moge tworzyc partycje itd. Ale gdy przechodzi do kopiowania plikow to odrazu krzyczy ze nie moze skopiowac pliku (nazwa pliku odpowiada nazwie sterownika z dyskietki) no i lipa :( sciagnolem z netu kolejne stery i to samo.. :( (z kilku dyskietek probowalem)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4899389
    Duri
    Poziom 11  
    Juz probowalem .... :( nie napisalem odrazu moj blad... a i po zintegrowaniu nie widzi nawet dysku.. :( chyba ze trzeba zintegrowac tylko jeden a ja wsztstke steroniki co mialem na dyskietce zintegrowalem...
  • REKLAMA
  • #4 4899824
    Interno
    Poziom 22  
    Ocena: 52
    Instalowałem XP na tej samej płycie używając sterowników SATA do VT8237 z www.viaarena.com bez żadnych problemów.
  • #5 4900113
    Duri
    Poziom 11  
    Ale integrowales przez n-lite czy z fdd?
  • REKLAMA
  • #6 4909367
    Duri
    Poziom 11  
    No i lipa.... sciagnolem te stery co kolega radzil i nic... widzi dysk jak wczesniej ale przy kopiowaniu plikow wyskakuje ze nie moze skopiowac... juz nawet fdd pod usb probowalem aby wyeliminowac uszkodzonego flopa :(:(:(
  • #7 4975528
    Duri
    Poziom 11  
    No nic problem rozwiazalem zmieniajac hdd sata na ata bo nie bylo czasu juz kombinowac. pozdrawiam.
    zamykam temat

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył instalacji systemu Windows XP SP2 na płycie głównej MSI KT6V z wykorzystaniem sterowników SATA dostarczonych na dyskietce. Sterowniki były poprawnie wykrywane po naciśnięciu F6 podczas instalacji, co umożliwiało tworzenie partycji, jednak podczas kopiowania plików instalator zgłaszał błąd niemożności skopiowania pliku odpowiadającego sterownikowi. Próby użycia różnych sterowników pobranych z internetu oraz integracji sterowników z płytą instalacyjną XP za pomocą programu nLite nie przyniosły efektu – po integracji system nie widział dysku. Jeden z użytkowników potwierdził, że instalował XP na tej samej płycie używając sterowników SATA do kontrolera VT8237 ze strony viaarena.com bez problemów, jednak autor nie uzyskał sukcesu nawet po ich zastosowaniu. Ostatecznie problem rozwiązano przez zmianę dysku SATA na ATA, co pozwoliło na kontynuację instalacji bez błędów kopiowania plików.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA