logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konwersja sygnału SPDIF (elektryczny) na audio analog

manieksl 12 Mar 2008 15:55 5187 5
REKLAMA
  • #1 4900764
    manieksl
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam, poszukuję tej nietypowej przejściówki (konwertera)... nie wiem czy coś takiego jest sprzedawane - służyć mi to ma do odbioru dźwięku z tunera telewizji naziemnej cyfrowej DVB-T - otóż od niedawna nadawca nadaje dźwięk tylko w AC3 dostępnym TYLKO przez wyjście SPDIF w tunerze - niestety nie zamierzam kupować amplitunera z wejściem cyfrowym, chciałbym pokombinować z tym SPDIF i go zamienić na dźwięk analogowy, który będę mógł podłaczyć przez scart do telewizora -z góry dziękuję za pomoc.

Szukam gotowego konwertera (nie schematu)
  • REKLAMA
  • #2 4900973
    Wojtek(KeFir)
    Poziom 42  
    Ocena: 562
    No to potrzebujesz przetwornik cyfrowo-analogowy z dekoderem AC-3...

Najłatwiej będzie ci zdobyć dały dekoder.. Creative takie coś robił.. na alegro można czasem dostać..
  • REKLAMA
  • #3 4901100
    manieksl
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    mozesz mi podpowiedziec jaki model? bo przerylem allegro i nie znalazlem czegos takiego - creative robi zazwyczaj jako zewnetrzne karty komputerowe... byl kiedys model o nazwie (chyba) cambridge - ale on nie ma wejscia cyfrowego...
  • REKLAMA
  • #4 4901146
    Wojtek(KeFir)
    Poziom 42  
    Ocena: 562
    Też szukam takiego urządzenia.. nazywa się toto DDTS-100 to prawdziwy kombajn.. potrafi praktycznie wszytko.. tyle że:

-nie jest juz produkowany
    -cena z 2 ręki oscyluje w okolicach 500zł

pamiętam że była starsza wersja tego urządzenia.. ale nie mogę nazwy znaleźć..
  • REKLAMA
  • #5 7117879
    abaddon666s
    Poziom 10  
    hej ludzie może możecie mi pomóc mam problem.
    posiadam dekoder echostar dsb 717 który ma wyjście spidif.
    W tym właśnie problem bo mój sprzęt 5.1 ma same wejścia analogowe
    potrzebuje jakiejś maszynki na przetworzenie spidif na analog
    proszę o pomoc
  • #6 7118650
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1328
    Masz stary amplituner z Dolby Pro Logic. Potrzebujesz dekodera Dolby Digital, wiele firm miało to w ofercie - ja właśnie próbuję uratować taki firmy MSB Technology.
REKLAMA