logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Epson Stylus Color 1520 - zacięcie karetki i zgrzyty przy drukowaniu

raffq 14 Mar 2008 08:31 2093 3
REKLAMA
  • #1 4907137
    raffq
    Poziom 17  
    Ocena: 17
    Witam serdecznie, probuje ożywic drukareczke jak w temacie.Co zdiagnozowalem;)Przyschnieta czarna glowica, drukuje zółty,drukuje niebieski.Do pojemnika na tusz wstrzyknalem plyn do udrazniania.Podczas proby drukowania czarnego obrazka , wychodza jedynie 2 rownegle niebieskie kreseczki o raz dwie zółte.Pozatym drukarka jeczy przy tym jak bym ja bił, po czasie dzwiek ten nasila sie az do momentu kiedy slychac zgrzyty i zapalaja sie kontrolki pause i cover open, co z manuala prztlumaczylem na fatal error.Jak to rozumiec/Dodam ze karetka jakby zacinala sie na lewej krawedzi, wtedy slychac te zgrzyty.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4909251
    raffq
    Poziom 17  
    Dodam jeszcze ze drukarke rozkrecilem,pompka,a raczej wezyk od czarnego byl zatkany, przeczyscilem.Glowica od czarnego zalana udrazniaczem, zobaczymy czy pusci;)pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 8891911
    blindman_209
    Poziom 11  
    Znalazles moze przyczyne tego zgrzytania bo ja mam taki sam przypadek. Po włączeniu karetka jakby sie zacinała i słychać zgrzyt. Nie wiem co jej jest. Może masz jakiś pomysł.
  • #4 8898551
    raffq
    Poziom 17  
    To był jakis blachy problem, zdaje sie ze jakis wałek zmieniał swoje połozenie. Miało to zwiazek z pokretlem grubosci papieru.
REKLAMA