logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Prosty program do obróbki zdjęć z funkcją wycinania i wklejania na duży format

DamianRTV 14 Mar 2008 12:46 1401 3
REKLAMA
  • #1 4907799
    DamianRTV
    Poziom 27  
    Ocena: 182
    Szukam programu do obróbki zdjęć.

-przepraszam modera, że chyba nie w tym dziale :( jeżeli tak to proszę o przeniesienie - z góry za problem przepraszam.

- prosty w obsłudze,
    - najlepiej język polski,
    - żeby można było wyciąć coś z jednego zdjęcia i wkleić do innego większego.

Chcę zrobić na DUŻYM formacie ( format obrazu ) na jednym zdjęciu powklejać inne wycięte fragmenty zdjęć i żeby mi to potem mogli wydrukować w drukarni ale żeby ja to sobie dał obrobić na małym monitorku :) 15' bo obraz będzie ze 44'

Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 4907833
    ziras
    Poziom 17  
    Ocena: 31
    Jeżeli chcesz to drukować w drukarni to dowiedz się jakie formaty plików przyjmują.

Do obróbki zdjęć do wydruku w drukarni to photoshop lub corel zależy co chcesz na tych zdjęciach robić. A pliki zapisane pod tymi programami to prawie każda drukarnia drukuje. Fakt że może do najprostrzych nie należą ale w sieci jest pełno FAQ do nich.
  • REKLAMA
  • #4 4908549
    mariush'ek
    Poziom 17  
    Ocena: 18
    Witam!

Jeśli to ma być format mozaiki-czyli na matrycy jednego zdjęcia tworzymy to samo zdjęcia-ale z mniejszych, np: PHOTOMOSAIQUE 1.6 lub podobny.

Jednak jeśli chodzi to wycięcie kawałka zdjęcia i "włożenie" go w drugie, to wystarczy jakiś program z warstwami-jak ma być tanio i prosto to polecam GIMP'a. A jeśli drogo i profesjonalnie to Photoshop'a.

Pozdrawiam,
    mariusz
REKLAMA