logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Open Office brak polskich znaków prawy alt - jak lewy alt

jacazwierz 14 Mar 2008 12:56 53565 4
REKLAMA
  • #1 4907823
    jacazwierz
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    Witam,
    Jedna za Pań obsługująca Open Office nagmerała tak że nie mozna pisać polskich znaków - prawy alt działa jak lewy - czyli podświetla menu. Gdzie to zmienić żeby wróciło do pierwotnej formy? Dodam że oczywiście w notatniku i innych edytorach polskiee znaki działają
  • REKLAMA
  • #2 4907955
    xray81
    Poziom 22  
    Ocena: 73
    Sprawdź czy podczas włączenia Open Office język w pasku zadań z polskiego nie zmienia się na angielski.
  • REKLAMA
  • #3 4908384
    xray81
    Poziom 22  
    Ocena: 73
    Michal19881 napisał:
    Poszperaj w opcjach OO.

Co to za porada poszperaj w opcjach Open Office. Szperanie nic nie da jak już pisałem prawdopodobnie ta pani podczas używania OO zmieniła język na pasku zadań na angielski i przy każdym włączeniu OO język automatycznie zmienia się z polskiego na angielski. Zmiana języka na angielski objawia się właśnie tym że że nie można pisać polskich znaków - prawy alt działa jak lewy - czyli podświetla menu.
  • REKLAMA
  • #4 4908516
    Michal19881
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 62
    Usuń z menu wyboru języków wszystkie języki oprócz polskiego.
  • #5 7870315
    pyska222
    Poziom 2  
    Ocena: 6
    Też miałam z tym problem i sie nadenerowowałam. Tylko u mnie sie tak przestawoło ze polskie znaki znajdowały sie pod ;'[],./ itd. Rozwiazanie tego problemu to Shift +ctrl i działa.

pozdrawiam
REKLAMA