Kumpel ma pod tym wzmakiem RE Audio SR-12D4 i sobie chwali, ale trochę ryzykowne jest podłączenie go pod 600RMS, bo wystarczy na chwile sie zapomnieć i mozna ugotować go, choć to RE to powinien wytrzymać
Nie słyszałem ale moze ktoś sie wypowie na temat RF P3D212
No to słabym ogniwem jest tu ten jbl mam rozumieć, bo ogólnie to wiem ze ten wzmak to żdana rewelacja i raczej nie nadaje sie do klocków typu re czy T4. Ale co tak wielkie zniekształcenia stwarza ten wzmak przy 600W?
Dyskusja dotyczy doboru subwoofera do wzmacniacza JBL GTO 1201, ze szczególnym uwzględnieniem mocy, impedancji oraz kompatybilnych modeli głośników. Budżet na zakup subwoofera wynosi około 1000 zł. Wskazano model T4 Tarantula 12 jako godny uwagi, a także RE Audio SR-12D4, który jest używany pod tym wzmacniaczem, choć istnieje ryzyko uszkodzenia przy mocy 600W RMS. Poruszono kwestię doboru odpowiednich kabli zasilających, rekomendując przewód o przekroju 35 mm² dla zapewnienia stabilnego zasilania. Wątpliwości dotyczą kompatybilności wzmacniacza JBL GTO 1201 z głośnikami o wysokiej mocy RMS oraz potencjalnych zniekształceń przy pełnym obciążeniu. Pojawiła się również sugestia, że wzmacniacz może być słabym ogniwem w systemie przy współpracy z mocnymi subwooferami typu T4 lub RE Audio. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.