logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć łożysko bierne z bębna pralki Whirlpool AWG 691?

snoze 14 Mar 2008 22:23 2528 5
REKLAMA
  • #1 4910010
    snoze
    Poziom 13  
    Ocena: 36
    Witam
    mam problem z łożyskiem biernym w wyżej wymienionej pralce. Nie wiem jak go ściągnąć z bębna. Nie ma tam żadnej śrubki którą mógłbym odkręcić więc nie wiem za co "pociągnąć" by owe łożyskowanie oddzielić od bębna. Nie chce zniszczyć plastiku z oringiem.
    Jeżeli ktoś wie jak to zrobić będe wdzięczny.
    Jeszcze jedno pytanie odnośnie łożyska biernego wymienia się samo łożysko czy razem z tym plastikiem. Jaki jest symbol tego łożyska lub całej części.
  • REKLAMA
  • #2 4910074
    zbyszeks0
    Specjalista AGD
    Ocena: 239
    Odchyl cały zespól piorący.Włóż rękę między obudowę pralki a zespół piorący .Zobaczysz metalową zawleczkę trzymającą zespól łożyska biernego .Musisz ją wyciągnąć.Przy pomocy klucza torx musisz odkręcic śrubę która znajduje się w środku zespołu łóżyska .Dostęp jest od tej samej strony co zawleczka .Po demontażu płaszcza ciągniesz bęben w swoją stronę i bęben musi wyjśc .Trzeba kupić cały zespól oryginalny.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 4910612
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 4915663
    snoze
    Poziom 13  
    dzięki za podpowiedz
    nie orientujecie się przypadkiem ile może kosztować owo łożysko bierne i gdzie mogę je dostać
  • REKLAMA
  • #5 4915677
    zbyszeks0
    Specjalista AGD
    Ocena: 239
    Pytaj w sklepie z częściami agd.Oryginalne w serwisie.Tam podadza Ci ceny.
  • #6 4921606
    snoze
    Poziom 13  
    dzięki wszystkim
    dostałem już to nieszczęsne łożysko , kosztowało mnie 40 zł
    praleczka już hula
    pozdrawiam dla wszystkich
REKLAMA