logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć matrycę LCD 15 800x600 z laptopa do TV – sterowniki, kontrolery, kity

david1989 19 Mar 2008 20:34 1742 6
REKLAMA
  • #1 4928903
    david1989
    Poziom 11  
    Slyszalem ze da sie z lcd z laptopa przerobic na TV. posiadam starego laptopa o przekatnej ok 15 cali i rozdzieloczosci 800X600, podobno sa do tego jakies kity.... szukalem na elektrodzie ale nic nie moge znalesc, czy ktos mi wytlumaczy o co chodzi?? i gdzie to moge kupic
  • REKLAMA
  • #2 4930383
    vertim
    Poziom 23  
    Ocena: 12
    no napewno sie da ale trzeba wiedzieć jak zrobić. jakieś foty jakie tam są kable , oznaczenia i wogóle
  • REKLAMA
  • #3 4931388
    david1989
    Poziom 11  
    OK zajme sie tym dzisiaj:
    Oto 4 zdjecia:
    Jak podłączyć matrycę LCD 15 800x600 z laptopa do TV – sterowniki, kontrolery, kity Jak podłączyć matrycę LCD 15 800x600 z laptopa do TV – sterowniki, kontrolery, kity Jak podłączyć matrycę LCD 15 800x600 z laptopa do TV – sterowniki, kontrolery, kity Jak podłączyć matrycę LCD 15 800x600 z laptopa do TV – sterowniki, kontrolery, kity

Co można z tym zrobic? prosze o wszelkie pomysły i pomoc

Dodano po 2 [godziny] 24 [minuty]:

Acha wyswietlacz jest ok 12 Cali, przepraszam za pomyłke, jesli to ma znaczenie.

Czy naprawdę nie widać przycisku "Załaduj zdjęcie"? https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic595877.html
    Poprawiłem. [Mirek Z.]
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 4934087
    david1989
    Poziom 11  
    Dzieki wlasnie sledze te tematy, ale oni wszyscy maja inne modele i chca to pod kompa podpinac, mi chodzi o jakis gotowy zestaw, do podpiecia mojego lcd. wiem ze jest cos takiego
  • #6 4945259
    david1989
    Poziom 11  
    Czy ktos wie cos na ten temat??
  • #7 4945701
    me_super
    Poziom 29  
    Ocena: 44
    david1989 napisał:
    Czy ktos wie cos na ten temat??

W skrócie: podpięcie wymaga dużego wysiłku. Nie ma uniwersalnej metody, czy układu. Jest wiele różnych standardów matryc jak i sposobów obsługiwania.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy możliwości wykorzystania matrycy LCD z laptopa o przekątnej około 12-15 cali i rozdzielczości 800x600 jako wyświetlacza do telewizora. Użytkownik poszukuje informacji o dostępnych zestawach kontrolerów (kitach) umożliwiających podłączenie takiego ekranu do TV oraz o sterownikach i sposobach ich obsługi. Wskazano, że istnie wiele różnych standardów matryc i sposobów ich sterowania, co komplikuje proces podłączenia. Nie ma uniwersalnego kontrolera ani gotowego rozwiązania, a podłączenie wymaga szczegółowej wiedzy o kablach i oznaczeniach matrycy. Wskazano również na potrzebę analizy fizycznych złączy i specyfikacji matrycy, a także na istnienie podobnych tematów na forum, jednak dostępne tam rozwiązania dotyczą innych modeli i zastosowań, głównie podłączenia do komputera. Ogólnie, projekt wymaga dużego nakładu pracy i indywidualnego podejścia do konkretnego modelu matrycy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA