logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laptop Toshiba Satellite A200. Zmienna ilość miejsca na HDD.

vlodek_87 21 Mar 2008 11:53 1353 4
REKLAMA
  • #1 4935453
    vlodek_87
    Poziom 2  
    Witam. Jestem posiadaczem laptopa Toshiba Satellite A200 - 1SM z dyskiem twardym 200GB [Toshiba MK2035GSS] (dwie partycje). Otóż mam taki problem. Ilość zajętego miejsca jaka jest wyświetlana różni się od łącznej zawartości plików i folderów po ich zaznaczeniu i sprawdzeniu wielkości we właściwościach (wliczając pliki i foldery ukryte). Po zaznaczeniu, wielkość jest mniejsza.
    Ale co najdziwniejsze, na obu partycjach ilość wolnego miejsca często i mimowolnie się zmienia. Np. w tej chwili jest na D 52,6GB, gdzie jeszcze 15 minut temu było 53GB, a jeszcze wczesniej 51,8GB. Dziwne są te skoki i nie wiem czym mogą być spowodowane. Przecież nic w tym czasie na tym dysku nie instalowałem i nie kopiowałem na niego. Chciałbym wiedzieć czym może być to spowodowane, bo częściej następuje jednak spadek tej pojemności, a to już mi się nie podoba...
    Z góry dzięki za wszelką pomoc. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 4936018
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 4936332
    vlodek_87
    Poziom 2  
    Wiesz, szczerze mówiąc, to nie mam zielonego pojęcia czy coś takiego może sie znajdować na moim komputerze... :/ Automatyczne tworzenie kopii w systemie jest wyłączone, sam żadnych nie robie.
  • REKLAMA
  • #5 4937798
    vlodek_87
    Poziom 2  
    :) Nie jestem aż tak zaawansowanym użytkownikiem komputerów, ale...
    z tego co znalazłem w ustawieniach, to na D nie ma pliku stronicowania, na dysku C jego rozmiar jest kontrolowany przez system. A całkowity przydzielony rozmiar tego pliku to 2345MB. (Mam 2GB pamięci RAM). Swoją drogą, czytałem trochę teraz o tym pliku i macie dla mnie jakieś propozycje dotyczące jego rozmiaru i lokalizacji (brak na dysku D). Czy może przy 2GB RAM'u nie opłaca się go tworzyć. Kompa używam głównie do gier i pracy na różnych dokumentach (ale żadne zaawansowane programy graficzne). Może Vista działałaby szybciej :P
REKLAMA