Zastanawiam sie od dłuzszego czasu nad zmontowaniem pary subbasow BR ale...znalazłem gdzies połaczenie br'a i tuby jak w odwrotce wiec mysle zrobic cos takiego, tylko jakie sa korzysci z tego typu obudowy?W moim rysunku wymiary sa z lekka przypadkowe nawet chyba za małe na klasyczny br a tu jeszcze trzeba poswiecic czesc obudowy na tubke.Na rysunku prawym moze zdziwic te rury ze sa jak by na wierzchu ale one jak widac na lewym rysunku daleko w głebi obudowy to tylko projekt jest tak przedstawiony.Mysle ze zwiekszenie litrazu całej komory dla głosnika to bedzie potrzebne bo teraz jest mała chyba by wyszło 75L moze mniej ze wzgledow geometrycznych ciezko wyliczyc pozatym pisze to tylko orientacyjne wymiary.Prosze mnie teraz nie wysmiac...chce tam (podarowane przez znajomego) PS'y 15 alpharda wmontowac...wiem wiem szkoda zachodu lepiej kupic cos innego dołozyc itp itc a ja niechce dokładac mam te gary prawie za free i chce je wykorzystac i teraz myslee nad ciekawą buda co by jakos to zagrało kto wie moze to zostanie u mnie jako głowne dodatkowe dopalanie.?