logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zrobić kolumny wg podanego linku i jaki dać do nich sub

warikap12 22 Mar 2008 09:25 1137 5
REKLAMA
  • #1 4939199
    warikap12
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam chciałbym zrobić kolumny coś w stylu tego:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic654023.html
    jak coś takiego zrobić subwoofer w kolumnach dać czy gdzie?

Dodano po 59 [sekundy]:

albo poprostu dać dwie kolumny wysokotonowe i subwoofer co polecacie jaki wzmacniacz co będzie mi potrzebne
  • REKLAMA
  • #2 4939291
    Kamil_153
    Poziom 22  
    Ocena: 25
    A do czego ma służyć ten sprzęt? w jak dużym pomieszczeniu ma grać? może lepiej zrobić normalne kolumny stereo z dobrymi niskotonowcami i sub nie był by potrzebny,odradzam kopiowania tego projektu co podałeś w linku ,tam nie uświadczysz ani dobrego basu ani wysokich (głośnik piezo) a o średnich to lepiej pewnie nie wspominać,mozesz np zrobić coś w stylu tego na GDN 30/120 + GDWT 12-19/150 i to już miało by ręce i nogi i do tego wzmako ze 2x100 lub więcej
  • REKLAMA
  • #3 4940129
    warikap12
    Poziom 13  
    a jakbym dał sam subwoofer(lubię basu posłuchać) to będzie słychać tylko te dźwięki nisko tonowe. Będzie to tak jakbym od głośników 2.1 do PC odłączył satelitki ???
  • REKLAMA
  • #4 4941085
    Kamil_153
    Poziom 22  
    Ocena: 25
    tak,subwoofer ciągnie (typowo) do 120-150Hz,jak byś zrobił 2 kolumny na głośnikach któr Ci podałem i napędził to dobrym wzmakiem to basu Ci nie zabraknie
  • REKLAMA
  • #5 4941171
    warikap12
    Poziom 13  
    czyli zrobię pasywne kolumny i subwoofer i podłącze do wzmachola to będzie ok?
    A czy wzmachol osobny do kolumn i subwoofera jakby 3 to 3 kanałowy wtedy będzie a można zrobić regulację głośności na jednym potencjometrze do wszystkich 3 wzmacholi może ma zrobił ktoś taki ciekawy wzmachol? proszę ewentualnie o link. pozdrawiam

Co to jest "wzmachol" ?
    Proszę używać poprawnego słownictwa.
    Regulamin p.10.9
    Ponadto proszę poprawić pisownię w swoich postach (regulamin p.15) - Zdania zaczynamy z wielkiej litery. Proszę także dostosować tytuł tematu do wymogów p.11 regulaminu.
    Niezastosowanie się do tych uwag spowoduje przeniesienie tematu do kosza oraz udzielenie koledze ostrzeżenia - zgodnie z p.6 regulaminu.
    [Art]
  • #6 4943808
    Tremolo
    Poziom 43  
    Ocena: 497
    Subwoofer można wstawić do kolumn oddzielić przegroda od głośnika niskośredniotonowego i wysokotonowego. No i osobne zasilanie. Czyli musisz mieć 4 wzmacniacze 4 filtry aktywne 2 pasywne.

po za tym kup coś lepszego niż DIBEJSI.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA