logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Kadett 14i 1991r - nierówne obroty silnika, traci moc

boomcool 22 Mar 2008 15:33 3085 5
REKLAMA
  • #1 4940779
    boomcool
    Poziom 9  
    Ocena: 7
    Mam problem z moim oplem kadetem rocznik 1991 silnik 14 benzyna.od pewnego czasu samochód dziwnie sie zachowuje silnik ma nie równe obroty a przy przyspieszaniu dusi sie i traci moc.Wymieniłem juz swiece ,sonde lambda i nic byłem na diagnostyce i tez nie było nieprawidłowosci. kiedys w nocy po otworzeniu maski zobaczyłem jak skacze iskra od cewki. Wymieniłem przewód i tez to samo .czy to moze byc cos z elektryką i jak tak o czy diagnostyka by cos wykazała?? prosze o pomoc.

regulamin pkt 11 proszę poprawić. goldwinger
  • REKLAMA
  • #2 4940796
    ptaszek1975
    Poziom 30  
    Ocena: 444
    Czy ta iskra skacze po wymianie przewodu W/N.Jak się dusi to wymień filtr paliwa.
  • REKLAMA
  • #3 4940817
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 4940947
    marek170
    Poziom 10  
    pompka paliwa(jest w zbiorniku)może mieć zbyt słabą wydajność,lecz najpierw radze sprawdzić filtr paliwa i filterek przy samej pompce(łatwe dojście spod tylnej kanapy)może jest zabrudzony

Dodano po 3 [minuty]:

zwruć też uwagę na benzynę,cz to może nie ona jest winna.
  • REKLAMA
  • #6 4951678
    boomcool
    Poziom 9  
    Ocena: 7
    chciałem nadpisac ze tankuje na róznych stacjach. przedmuchałem filtr paliwa i auto dalej nie ma mocy tz przerywa przy przyspieszaniu.Myśle ze diagnostyka by wykazała ze to silnik krokowy.
REKLAMA