witam. mam pytanie jakiego polecacie fire wola do windowsa xp.Najlepiej zeby byl spolszczony.I jak go ustawic zeby chodzilo kazza emul gg tlen itd.Dzieki za pomoc
To nie jest darmowy program, ale znakomicie zabezpiecza komputer przed ingerencją z zewnątrz, pokazuje atak z adresem IP, wyświetla kraj i miejsce, z którego nastąpił atak. Można mu ustawić dopuszczenie konkretnych programów do internetu, a on i tak je zabezpiecza.
Nie ma na nim zwisów, tylko zatrzymuje wszystko, z i do internetu, w momencie ataku. Po wyświetleniu i lokalizacji ataku wszystko wraca do normalności.
Kerio Personal Firewall, dosyc dobry, przy wykryciu jakiegos polaczenia pyta sie czy je dopuscic czy olac, jest tez pole do zaznaczenia zeby za nastepnym razem robil to samo, niestety nie po polsku ale jest darmowy
m.in. tutaj mozesz wiecej poczytac:
http://www.idg.pl/ftp/pc_2435/Kerio%20Personal%20Firewall%204.0.10.html pozdrawiam
Ja polecam ZoneAlarm, jest idealny, porownywalny z tym od Symanteca i jest tanszy. W dodatku wystepuje w trzech wersjach: Free - darmowa, Plus - bardzo tania, Pro - tania. Ja uzywam Pro i jest naprawde super! A do wersji Free (bo chyba o taka ci chodzi) mozesz doinstalowac nalkadke spolszczającą, wystrczy troche poszukac po stronach.
a wiesz gdzie jest spolszczenie do niego??? bo ja szukalem i nici.i z kad mozna wziasc tego programika.Ze stronki komputer swiata nie moge sciagnac moze mozesz mi wyslac??
Kerio Personal Firewall 2.1.5 Freeware + Spolszczenie jest w Niezbędniku Nr.4/2003 z Komputer Świat. Jest też na ich stronie ale ciężko ściągnąć bo duży tłok.
zdenerwowalem sie i zamowilem u niech ta gazetke w ktorej jest ten fire woll i jeszcze kolejna z fajnym programikiem do dvd-ripow.U nich ze stronka jest sie bardzi ciezko polaczyc i cos sciagnac
✨ W dyskusji polecano różne firewalle kompatybilne z Windows XP, z polskim interfejsem i wsparciem dla aplikacji takich jak Kazaa, Gadu-Gadu i Tlen. Najczęściej rekomendowany był Norton Internet Security – program komercyjny, oferujący zaawansowaną ochronę, wykrywanie ataków z lokalizacją IP oraz możliwość definiowania reguł dostępu dla poszczególnych aplikacji, bez powodowania zawieszeń systemu. Jako alternatywę wskazano Kerio Personal Firewall 2.1.5, darmowy firewall z możliwością ręcznego zatwierdzania połączeń, jednak bez polskiej wersji językowej, choć spolszczenie dostępne było w magazynie Komputer Świat oraz na ich stronie internetowej. Polecano także ZoneAlarm, dostępny w wersjach Free, Plus i Pro, z możliwością doinstalowania nakładki spolszczającej do wersji darmowej. Wspomniano również o Panda Platinum, która zawiera wbudowany firewall. Problemy z pobieraniem spolszczeń i instalatorów były zgłaszane ze względu na duże obciążenie serwerów. Podsumowując, wybór zależy od preferencji między darmowym a komercyjnym oprogramowaniem, dostępnością polskiej wersji oraz stabilnością działania. Wygenerowane przez model językowy.