logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer DEH-P8400MP nie włącza się od razu po podłączeniu zasilania

djmolo 23 Mar 2008 12:33 1964 3
REKLAMA
  • #1 4944144
    djmolo
    Poziom 21  
    Ocena: 7
    Witam.

Radio jak w temacie. Mam z nim taki problem że właściewie się nie włącza. Ale nie do końca. Gdy podłącze radio pod zasilanie rado jest martwe. Gdy radio nie ruszane jest zasilane jakis czas zaczyna "ożywać" tzn. przycisk open opuszca winde, przycisk SRC załącza radio i wszystko podswietla. Dodam ze nc w tym czasie nie jest manipulowane w elektronice. Po chwili radio wyłacza sie i winda idzie w góre . Kilka prób włączenia i rado ożywa na nowo. Gdy jest długopodłązcone to gra OK. ciągle opuszczanie windy nica radiu ne szkodzi wiec domniemam że taśma OK.

Wymeniłem wszystkie elektrolity w przetwornicy, przelutowałem wszystkie układy i tranzystory, Przelutowałem tez układy SMD na płycie. I ciągle to samo.

Gdy radio juz po jakiś czasie odpali jest ok. Można bawić sie winda, uzywac funkcji i jest ok. Jednak odłączenie zasilania unieruchamia radio i znów trzeba radio "rozgrzewać".

Ma ktoś jakiś pomysł ??
  • REKLAMA
  • #2 4946278
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1323
    Sprawdź kwarc przy głównym procesorze, widziałem już głupiejące Pioneery właśnie z powodu rezonatora.
  • REKLAMA
  • #3 4946366
    djmolo
    Poziom 21  
    OK. Jutro zobacze i zamelduje.

Pozdrawiam
  • #4 4954416
    djmolo
    Poziom 21  
    No witam ponownie.
    Zakupiłem nowy kwarc i dalej sie nie włącza. Macie może jesczze jaks pomysł ??
REKLAMA