logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Megane 98 r - przeprogramowanie kluczyka immo

czyzyk111 25 Mar 2008 21:38 4298 6
REKLAMA
  • #1 4954146
    czyzyk111
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    renault megane 98 r

padl mi imo w kluczyku czy da sie przeprogramowac kluczyk od innej megany tak aby dzialal mi centralny mam juz kod z ASO czy tez zamontowac oddzielny pilot
  • REKLAMA
  • #2 4955015
    cardiag
    Poziom 30  
    Ocena: 564
    chodzi o działanie samego centralnego zamka? Taniej założyc inną centralkę.
  • REKLAMA
  • #3 4955186
    mczapski
    Poziom 40  
    Ocena: 1655
    Chyba nie przemyślałeś zagadnienia. Piszesz, że padł immobiliser a chcesz rozwiązać problem centralnego zamka. O samochodzie zbyt wiele nie napisałeś.
  • #4 4958051
    czyzyk111
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    sorki, megane 1.4 98r 8v padl mi kluczyk, mechanik wylaczyl mi immobiliser w sterowniku silnika abym mogl odpalic samochod normalnie, gdy padl kluczyk centralny w kluczyku tez przestal dzialac pyanie moje jest takie : jak znajde kluczyk od takiej samej megane to czy moge go zaprogramowac tak aby otwieral i zamykal moj samochod
  • REKLAMA
  • #5 4975317
    mariusz83x83
    Poziom 20  
    Ocena: 121
    Jak masz immo odblokowane to najprościej jest założyć inną centralke sterującą tanio i prosto sterowanie otwierania i zamykanie podpinasz pod przycisk w kabinie "otw. zam."
    i problem z głowy
  • REKLAMA
  • #6 5121577
    piogaz
    Poziom 12  
    Ocena: 22
    czyzyk111 napisał:
    mechanik wylaczyl mi immobiliser w sterowniku silnika abym mogl odpalic samochod normalnie,

Daj namiar mechanika co to potrafi, też bym wyłączył to dziadostwo
  • #7 5121730
    Jacek79
    Poziom 37  
    Ocena: 1132
    A jaki to problem? Da się.

Podsumowanie tematu

✨ W Renault Megane 1.4 z 1998 roku uszkodzony immobiliser w kluczyku powoduje brak działania centralnego zamka. Mechanik wyłączył immobiliser w sterowniku silnika, co umożliwia uruchomienie pojazdu, jednak centralny zamek przestał działać. Pytanie dotyczy możliwości przeprogramowania kluczyka z innej Megane, aby obsługiwał centralny zamek w tym samochodzie. Odpowiedzi wskazują, że jeśli immobiliser jest wyłączony, najprostszym i tańszym rozwiązaniem jest montaż innej centralki sterującej centralnym zamkiem, którą można podłączyć do przycisku w kabinie, co przywróci funkcjonalność otwierania i zamykania drzwi. Przeprogramowanie kluczyka z innego pojazdu jest możliwe, ale wymaga odpowiednich narzędzi i wiedzy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA