logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wymienić potencjometr scrolla w myszce A4Tech X-750F?

gorn007 27 Mar 2008 19:57 3659 4
REKLAMA
  • #1 4962117
    gorn007
    Poziom 11  
    Witam.
    Mam taki mały problem w mojej myszce ww właśnie z scrollem bo przeskakuje mi nie działa płynnie i chciałem wymienić potencjometr ale nie mogę znaleźć o nim czegokolwiek wiec proszę o pomoc może ktoś coś będzie wiedzieć lub ma cos podobnego złomowego co można by było wykorzystać jako dawca, próby wyczyszczenia dają tylko chwilowe pożądane efekty.

z góry dzięki
  • REKLAMA
  • #2 4962216
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 4962540
    jasek2
    Poziom 22  
    Ocena: 51
    W weekend robiłem mojego A4techa może masz to samo. U mnie gumka ślizgała się bo był tam jakiś smar, po umyciu wszystko dobrze :P
  • REKLAMA
  • #4 4962707
    gorn007
    Poziom 11  
    Zrobiłem tak jak napisałeś i jednak nie pomogło do końca ale mam pytanko czy to coś co przypomina potencjometr mam rozebrać całe i wyczyścić bo jak narazie to tylko wyczyściłem to powierzchownie scroll dalej przeskakuje ;/
  • #5 4962915
    jasek2
    Poziom 22  
    Ocena: 51
    Jak rozbierzesz to masz taką ośkę, na której jest zamocowane kółko z gumką (scroll), i takie koło z małymi dziurkami, to koło z małymi dziurkami jest po między diodą nadawczą a odbiorczą, kiedy ono się obraca te diody wychwytują ruch, także musisz na rozkręconej myszce popatrzeć, czy wszystko tam się obraca, czy te dziurki nie są zabrudzone, czy gumka się nie ślizga i kręcąc scrollem nie obracasz tym dziurawym kołem.
REKLAMA