logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z wzmacniaczem Forte 101s charczenie przy basie.

gregor126p 28 Mar 2008 14:34 1280 2
REKLAMA
  • #1 4965006
    gregor126p
    Poziom 14  
    Witam szanownych kolegów z forum elektroda.
    Nie dawno nabyłem wzmacniacz forte 101s i wszystko w nim chodzi tylko przy podciągnięciu basu zaczyna coś charczeć w głośnikach z winy wzmacniacza. Słyszałem ze już tak ten wzmacniacz ma ale jednak ja bym chciał to charczenie zlikwidować. Jak myślicie da sie to jako zrobić? Czy wymiana przed wzmacniaczy pomoże?:|

Proszę zapoznać się z Regulaminem Forum.
    Proszę o poprawienie tytułu.W obecnej formie nie jest zgodny z Regulaminem Forum p.11
    Klawisz "zmień" okaże nieocenioną pomoc.
    (dj-MatyAS)
  • REKLAMA
  • #2 4965143
    krzysztof
    Poziom 12  
    witam , z tego co wiem ten wzmak ma kilka wyjść, tzn:
    bezpośrednie z koncówki mocy na gniazda głośnikowe i przez trafo wyjściowe dla głośników radiowęzłowych, koncówka mocy zasilana jest astmetrycznie więc wzmacniacz posiada kondensator separyjący na wyjściu. moja propozycja jest taka, dociąc trafo wyjściowe jesli się niekożysta z jego wyśc bo ono cały czas stanowi obciążenie, oraz podstawić nowy kondensator separujący, stary może miec już upływnośc,
    może to być też wina niewydolności zasilacza także z winy kondensatora filtrującego

Proszę zapoznać się z Regulaminem Forum.
    regulamin p.15
    Proszę poprawić niezwłocznie swój post.
    Klawisze "zmień" oraz "pisownia" mogą się w tym działaniu wydać wielce przydatne.
    (dj-MatyAS)
  • #3 4965232
    gregor126p
    Poziom 14  
    Dzięki Krzysztof spróbuje tak zrobić. Mam nadzieje ze pomoże. Mile widziane następne propozycje.
REKLAMA