logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MDA III - Ekran dotykowy nie działa, możliwa usterka taśmy? Jak naprawić?

AK-74 29 Mar 2008 22:43 1768 5
REKLAMA
  • #1 4971177
    AK-74
    Poziom 10  
    hmm zaniosłem sprzęt do poleconego "serwisu" ... i podali mi wręcz śmieszną cenę naprawy ( kosmiczną ;) ). Problem polega na tym iż ekran dotykowo zaczął dziwnie działać..
    na początku podawał błędne położenie rysika ( zupełnie w innym miejscu gdzie się dotykało ) aż przestał działać.. telefon ten posiada slider i podejrzewam że taśma spadła...
    da się to zrobić na "szybko" ?
  • REKLAMA
  • #2 4971400
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    Ta "śmeszna" cena mogła być podyktowana np ceną wyświetlacza, który nie jest tani.

Taśma mogła by nie łączyć ( miganie ekranu itd ). Z opisu wynika, że nie działa powłoka dotykowa.

P.S. Dobry serwis po objawach potrafi określić koszty. Nie wiem czemu ale większości się wydaje że serwisy pracują za free a części są za złotówkę.
  • REKLAMA
  • #3 4971421
    AK-74
    Poziom 10  
    nie nie ... ja nie oczerniam serwisów.. tylko już raz trafiłem na naciągaczy.... cena to około 300 zł.. co wydaje się śmieszne.. a nie potrafili określić tego po obiawach.. telefon poszedł do sprawdzenia...
    chciałbym znać przybliżony koszt naprawy.. poza tym.. jeśli była by to wina powłoki.. miałbym to co jeden z użytkowników forum (spv m3000 i wyłączony środek ekranu) ... u mnie całość padła w moment.. telefon nie upadł. podejrzewam że to wina slidera
  • REKLAMA
  • #4 5859263
    Nomad91
    Poziom 2  
    Mam podobny problem !!! działa mi tylko połowa ekranu (kiedy naciskam na jakiekolwiek miejsce to działa tak jakbym jedynie dotykał lewego końca ekranu) co z tym zrobic ?
  • REKLAMA
  • #5 5859845
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    Wymienić TFT.
  • #6 5859900
    Nomad91
    Poziom 2  
    nie jestem obeznany więc co to jest TFT ?
REKLAMA