witam sprawa jest taka:
mam dysk maxtor YAR41BW0 200gb
po podłączeniu go jako master bios go wykrywa, ale przy włączaniu komputera dysk ciągle "cyka",tak przez kilkanascie sekund nastepnie wyswietla się komunikat:
"hard diskdrive fail"
I tu moje pytanie
czy da sie cos zrobic z tym dyskiem? to 200gb nie chciałbym go wyrzucać na smietnik. Jeśli tak to proszę o porady.
Próbowałem mimo komunikatu "hard disk..." wcisnąć f1 i podziałac nim programem MHDD
ale gdy cokolwiek robie pojawia się komunikat:
"important notice: this device does not support LBA mode. MHDD will NOT work with this device"
Prosiłbym o pomoc, jak "ożywić" ten dysk
31 Mar 2008 13:10
Proponuję zapoznać się z regulaminem tego forum.
Regulamin dosyć jasno precyzuje jakie informacje powinny znajdować się w temacie w działach serwisowo - naprawczych.
Przypominam również, że zdanie rozpoczynamy z wielkiej litery i kończymy kropką, stosujemy również znaki przestankowe (interpunkcja).
Proszę stosować „spację” po postawieniu przecinka czy kropki.
PS Proponuję przed wysłaniem postu nacisnąć przycisk "Pisownia"
Mikippp
mam dysk maxtor YAR41BW0 200gb
po podłączeniu go jako master bios go wykrywa, ale przy włączaniu komputera dysk ciągle "cyka",tak przez kilkanascie sekund nastepnie wyswietla się komunikat:
"hard diskdrive fail"
I tu moje pytanie
czy da sie cos zrobic z tym dyskiem? to 200gb nie chciałbym go wyrzucać na smietnik. Jeśli tak to proszę o porady.
Próbowałem mimo komunikatu "hard disk..." wcisnąć f1 i podziałac nim programem MHDD
ale gdy cokolwiek robie pojawia się komunikat:
"important notice: this device does not support LBA mode. MHDD will NOT work with this device"
Prosiłbym o pomoc, jak "ożywić" ten dysk
31 Mar 2008 13:10
Proponuję zapoznać się z regulaminem tego forum.
Regulamin dosyć jasno precyzuje jakie informacje powinny znajdować się w temacie w działach serwisowo - naprawczych.
Przypominam również, że zdanie rozpoczynamy z wielkiej litery i kończymy kropką, stosujemy również znaki przestankowe (interpunkcja).
Proszę stosować „spację” po postawieniu przecinka czy kropki.
PS Proponuję przed wysłaniem postu nacisnąć przycisk "Pisownia"
Mikippp