logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Drukarka HP3320 - jak zresetować pamięć bez przycisku reset?

b4mbus 31 Mar 2008 18:24 1748 6
REKLAMA
  • #1 4977435
    b4mbus
    Poziom 10  
    Witam mam taka drukareczke HP 3320. nie ma ona niestety hmm przycisku RESET ;p chodzi mi o czyszczenie pamieci drukarki ;D da sie to jakos wmontowac na "krótko" ;>? chodzi mi o to ze po probie nieudanego drukowania miga mi dioda ze drukarka jest w trybie pracy i za cholere nie moge jej wyprowadzic w stan czuwania i nie da sie drukowac byla nawet kilkanascie minut odlaczona od pradu i dalej miga... ktos wie gdzie wmontowac taki przycisk reset?
  • REKLAMA
  • #2 4979315
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 4983486
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 4983977
    b4mbus
    Poziom 10  
    Heheh tuszu to tam nie brakuje :P ok biore sie za czyszczenie :)

Dodano po 2 [godziny] 29 [minuty]:

No wiec dziala... wyczyscilem wszystko i jakos dziala zobacyzmy jak dlugo :D:) dzieki za podpowiedzi :)

Dodano po 2 [godziny] 49 [minuty]:

Jednak dalej to samo... dzialala zaledwie 2 razy :( i lipa dalej... ktos jakies pomysły ma dalej... ?

Dodano po 1 [godziny] 42 [minuty]:

Po wielu probach juz jestem pewien ze takie zachowanie wychodzi z blednej pracy kardridza kolorowego. na samym czarnym dziala bez problemu. na samym kolorze dioda miga. na obu tez ale gdy wyjme kolor wszystko jest ok :)

Teraz czy wie ktos jak sprawdzic kardridz elektronicznie ? albo drukarke :D tam gdzie sie wpina kardridz?? prosze o pomoc

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada drukarkę HP 3320, która nie posiada fizycznego przycisku reset. Po nieudanej próbie drukowania dioda miga, a urządzenie pozostaje w trybie pracy, nie przechodząc w stan czuwania nawet po długim odłączeniu od zasilania. Próby resetu przez przytrzymanie przycisku zasilania nie przyniosły efektu. Sugerowano czyszczenie pasków kalibracyjnych oraz stacji serwisowej, gdzie może gromadzić się zaschnięty tusz blokujący mechanizmy. Po wyczyszczeniu stacji serwisowej i pasków problem chwilowo ustąpił, jednak po kilku wydrukach powrócił. Zauważono, że problem pojawia się przy użyciu kolorowego kartridża – dioda miga, a drukarka działa poprawnie przy użyciu tylko czarnego kartridża. Pojawiła się potrzeba diagnostyki elektronicznej kartridża lub samej drukarki w miejscu podłączenia kartridża, aby zidentyfikować źródło błędu. W dyskusji pojawiła się również wzmianka o podobnym problemie w modelu HP 1215, gdzie jedynym rozwiązaniem jest odłączanie zasilania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA