logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Drukarka Kyocera FS-1020D - smugi 0,5 cm, wymiana bębna i listwy?

Krisso 02 Kwi 2008 10:32 3204 2
REKLAMA
  • #1 4983919
    Krisso
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam!Drukarka Kyocera FS-1020D ma przebieg 24198 i robi 2 smugi szer. ok 0,5 cm nie jest to zbyt widoczne ale jest. Widzę, że bęben mimo takiego przebiegu jest już dość mocno porysowany. Czy to może być z bębna???Zaznaczyć muszę, że najpierw klient zadzwonił do mnie gdy wymienił toner na (nieoryginalny ActiveJet TK-17). Zabrałem drukarkę wyczyściłem co tylko można było, wymieniłem toner na TK-18(zam. Logic) i było by wszystko ok gdyby nie te dwie smugi, które nie są zbyt widoczne ale są. Wg mnie sprawę powinna rozwiązać wymiana listwy i bębna. Jak sprawują się te podzespoły w zamienniku w tych drukarkach.
    Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 4984395
    forteca
    Specjalista KYOCERA
    Ocena: 82
    Po kolei.....

1. co czyściłeś ? ....opisz proszę szczegółowo....jak czyściłeś?

2. jeśli nie ma widocznych uszkodzeń w postaci linii na bębnie....a na wydrukach pojawiają się smugi....na pewno nie jest to wina bębna!

3. prawdopodobnie może być jakiś "syf" na elektrodzie ładującej bęben...wyjmij ją i dobrze przedmuchaj/wyczyść ...poprzesuwaj kilka razy suwakiem w celu wyczyszczenia elektrody

4. może być brudna dv....wtedy trzeba rozebrać cały moduł i dokładnie wyczyścić.

5. z tego co wiem...nie ma zamienników typu bęben i listwa....no ale mogę się mylić....Polak potrafi ;-)

Pozdrawiam

PS.
    zamieść jakiś skan wydruku.

PS.
    to jak to jest...nieoryginalny ActivJet...a zamiennik Logic....nie żebym się czepiał :-)
  • #3 5196096
    Krisso
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    winny był nieoryginalny toner - temat zamknięty dzięki
REKLAMA