logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Setool, po aktualizacji HWK błąd, nie czyta karty.

pacholik 03 Kwi 2008 00:43 2228 11
REKLAMA
  • #1 4987587
    pacholik

Poziom 21  
    Ocena: 60
    Witam.

Używałem setoola bez żadnych problemów. I pewnego dnia po aktualizacji HWK wyskoczył mi błąd setoola że nie czyta karty. Zdziwiłem się ale pomyślałem że coś z boxem zamówiłem czytniki smartCard i dalej to samo kiedy podłączam albo setoola albo czytnik to znajduje mi nieznane urządzenie. Dziwi mnie to bo sprawdzałem na 3 komputerach...

Proszę o Pomoc

Pozdrawiam

Popraw temat [regulamin] mod Artech
    Konto firmowe:
    ELECTRO-GSM
    M.Skłodowskiej-Curie 82, Lubin, 59-300 | Strona WWW: www.electro-gsm.com
  • REKLAMA
  • #2 4988154
    A_r_K
    Poziom 29  
    Ocena: 24
    próbowałeś ręcznie instalowac ?
  • REKLAMA
  • #3 4988161
    szpilers
    Poziom 22  
    Ocena: 4
    zainstauj stery do setola jeszcze raz e gate cos tam uruchom na nowo komputer jesli nie pomoze manager urzadzen i recznie podaj lokalizacje pliku:)

a jak nie pomoze mozesz na gadu napisac;)

setool nie ma konfliktu z tornado:) tak na marginesie;)

Moderowany przez Artech:

Wszelkich porad udzielamy na forum, takie małe przypomnienie ,bo być może ktoś z tego skorzysta .Pamietaj o tym!!

• #4 4988541
    pol8866245
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    mam to samo. moze ktos pomoc?
  • REKLAMA
  • #5 4988610
    zeezoo
    Poziom 26  
    Ocena: 19
    Wszystkie problemy ze sterownikami egate rozwiazuje mi uninstaller z Cruiser'a.

Potem podpinam boxy i instaluje odpowiednie sterowniki. Na problemy z ust zawsze pomaga ;]
  • #6 4989240
    szpilers
    Poziom 22  
    Ocena: 4
    niewiem w koncu czy koledze pomoglo ale jezeli ktos jak on uzywa jakis czytnikow polecam stronke karwosa w celu zainstalowania ich

http://www.karwossuite.pl/?s=support&sid=1

pozniej jak wiemy ze czytniki usb sa napewno zainstalwoane to odlanczamy urzadzenia ,instalujemy sterowniki i podpinamy urzadzenia -system powinien je bez klopotu wykryc i zainstalwoac,jezeli tak sie nie stanie to podajemy recznie sciezke do lokalizacji(lub jezeli i to nie pomoze do pliku)

ja mam cruisera setola ust i inne urzadzenia e gate i komp smiga az milo,trzeba jednak pameitac aby nie podlanczac ich jednoczesnie bo np system moze sie wylanczac lub ktores urzadzenie moze nie dzialac tak jak powinno(mimo ze sie aplikacja odpali itd)(np podpiety razem cruiser i setol nie pozwala na dobre zbotowanie sie telefonu jak pamietam i cruiser w swoich portach widzi obydwa urzadzenia;))
  • #7 4990483
    pacholik

Poziom 21  
    Niestety dalej to samo podejrzewam uszkodzenie karty :/ Wiecie może kto prowadzi serwis pogwarancyjny?
    Konto firmowe:
    ELECTRO-GSM
  • REKLAMA
  • #8 4992048
    GSMUnlock
    Poziom 26  
    Ocena: 63
    Michał, nikt nie naprawia Smart-Cardów... to jest bez sensu, to samo kwestia duplikatu. Na chwilę obecną jedyna możliwość, to zakup nowego klucza lub box'a.
  • #9 4992081
    urnal
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Ja miałem to samo i napewno była to wina sterowników, odinstalowałem stery z trybu awaryjneo i od poczatku wrzuciłem nowe poszło Działa do dzis :-)
  • #10 4992120
    pacholik

Poziom 21  
    Macieju zapytałem zachowawczo... dzisiaj postawie jeszcze czysty system i spróbuje...
    Konto firmowe:
    ELECTRO-GSM
  • #11 4992273
    GSMUnlock
    Poziom 26  
    Ocena: 63
    Może być ze wina pomieszania w systemie, chociaż o ile wiem SETool nie jest konfliktowym BOX'em (nie to co Cruiser i UST II oraz Easy Unlocker i NS-Pro). U mnie jak za dużo rzeczy poinstaluje na stacjonarce zawsze sie z kolei sypie karta dźwiękowa i ma konflikt.

Najczęściej tak miałem po instalacji nowych sterów do motoroli i "Nieznane urządzenie Audio"
  • #12 4992470
    pacholik

Poziom 21  
    Niestety tak jak mówiłem na czystym systemie to samo na 99% uszkodzona karta :/ Kto ma setoola w dobrej cenie pisać na PM.

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc
    Konto firmowe:
    ELECTRO-GSM

Podsumowanie tematu

✨ Po aktualizacji HWK pojawił się błąd w Setoolu polegający na braku odczytu karty SmartCard. Problem występował na kilku komputerach, a podłączane urządzenia były wykrywane jako nieznane. Zalecano ręczną reinstalację sterowników egate, użycie uninstallerów dedykowanych dla urządzeń Cruiser oraz instalację sterowników ze strony Karwosa. Wskazywano na konieczność instalacji sterowników pojedynczo, bez jednoczesnego podłączania wielu urządzeń, aby uniknąć konfliktów systemowych. Pomimo prób, problem nie ustępował, co sugerowało uszkodzenie karty SmartCard. W dyskusji podkreślono, że serwis pogwarancyjny kart nie istnieje, a jedynym rozwiązaniem jest zakup nowej karty lub boxa. Wspomniano również o możliwych konfliktach sterowników z innymi urządzeniami jak Cruiser, UST II czy Easy Unlocker, jednak Setool nie powinien powodować takich problemów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA