logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gaz ucieka z reduktora OMVL Dream przez przewód podciśnienia

michael1986 03 Kwi 2008 16:56 3585 3
REKLAMA
  • #1 4989279
    michael1986
    Poziom 18  
    Ocena: 70
    Witam

Wykryłem że w mojej sekwencji schodzi do silnika gaz poprzez... przewód podciśnienia (taki z napisem VACUM NO GAS) co robić?

Czy pomoże zastosowanie zestawu naprawczego?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4989360
    bartek_j
    Poziom 35  
    Ocena: 816
    Prawdopodobnie znaczy że dziurawa membrana w reduktorze.
    Zastosowanei zestawu naprawczego może pomóc, ale zastanów się czy ci się opłaca. Jak reduktor ma już swój przebieg / wiek często lepszym rozwiązaniem jest wymiana reduktora. Nie musi być dokładnie taki jak był OMVL. Byle się moc maksymalna zgadzała. Np KME Silver / Gold... Albo cośz Zavoli. Możesz sobie wybrać od razu taki z elektrozaworem stosownym
  • REKLAMA
  • #3 4989410
    michael1986
    Poziom 18  
    bartek_j napisał:
    Prawdopodobnie znaczy że dziurawa membrana w reduktorze.
    Zastosowanei zestawu naprawczego może pomóc, ale zastanów się czy ci się opłaca. Jak reduktor ma już swój przebieg / wiek często lepszym rozwiązaniem jest wymiana reduktora. Nie musi być dokładnie taki jak był OMVL. Byle się moc maksymalna zgadzała. Np KME Silver / Gold... Albo cośz Zavoli. Możesz sobie wybrać od razu taki z elektrozaworem stosownym

Reduktor ma trochę ponad 2 lata... nowy 340 pln. Zestaw naprawczy 60 pln. W aukcji na której chce kupić zestaw pisze "Oprócz samych membran, komplet zawiera również inne elementy,
    które zużywają się podczas eksploatacji
    takie jak spreżynki, uszczelki itp."

Myślę że regeneracja nie jest aż taka trudna. W pół dnia ze znajomym dam radę... wymiana przecież też kosztuje.

Pozdrawiam
  • #4 4992405
    michael1986
    Poziom 18  
    Zamówiłem dziś zestaw naprawczy, będę go miał w poniedziałek. Nie chciałem nowego reduktora bo te sprzedawane po 340 pln to jeszcze wersja standard... ja mam High Power. Zestaw naprawczy jest do jednego i drugiego.

Zobaczymy jak to będzie. Mój zestaw wygląda tak:

Gaz ucieka z reduktora OMVL Dream przez przewód podciśnienia

Czy ktoś z Was regenerował podobny reduktor? Na co zawrócić uwagę?

Pozdrawiam
REKLAMA