logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować router do zdalnego dostępu Subiekt GT z Neostradą?

DEYNA 06 Kwi 2008 16:01 11503 4
REKLAMA
  • #1 4999958
    DEYNA
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    Na serwerze zainstalowanego mam subiekta gt. Internet mam z neostrady (zmienne ip) korzystając z serwisu www.dyndns.com sprawdzam swoje ip i łącze sie z subiektem bez problemu jeżeli nie korzystam z routera tylko z modemu neostrady. IP NAZWAKOMPUTERA\INSERTGT.
    Problem powstaje gdy podłączam router i przekierowuje porty na serwer. Czy wie ktoś jak poprawnie skonfigurowac router do zdalnej pracy z subiektem gt. Potrafie przekierowac porty do takich programów VNC (zdalny pulpit) ale nie wiem jakie przekierowac porty na subiekta.
    Subiekt pracuje na bazie danych MSQL
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 5001468
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 846
    Wpisz po prostu IP komputera do DMZ, lub sprawdź z jakich portów to połączenie korzysta (netstat -an) i je przekieruj.
  • REKLAMA
  • #3 5001679
    DEYNA
    Poziom 11  
    Czy mógłbyś jaśniej napisać mi co znaczy "Wpisz po prostu IP komputera do DMZ"
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 5001816
    chmuri
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Demilitarized_Zone tutaj masz wyjaśnione co to jest a w instrukcji routera masz na pewno napisane jak to ustawić a jak nawet nie wiesz to napisz jaki masz router to się znajdzie szczegóły

Pozdrawiam
  • #5 5001830
    DEYNA
    Poziom 11  
    OK. Wielkie dzieki.

Znalazłem DMZ - jest to ustawienie na routerze :)) Przekierowałem je na adres serwera i juz działa.
REKLAMA