logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chłodziarka LG GR 389 SVQF. Powstaje lód w zamrażarce.

elunia15603 08 Kwi 2008 13:17 4629 5
REKLAMA
  • #1 5007047
    elunia15603
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam. Mam pytanie dotyczące zamrażalki. Od dłuższego czasu powstaje lód miedzy ostatnią półką (pierwszą od dołu)a dnem lodówki.Uszczelka na drzwiach jest w porządku. Lodówka nie jest otoczona meblami i nie jest przeładowana żywnością. Co może być powodem powstawania tego lodu i czy da się to naprawić w domu, bez konieczności wzywania serwisu. Dziękuję za ewentualne sugestie i odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 5008138
    ANDYW6
    Poziom 24  
    Ocena: 303
    A czy na pewno uszczelka dokładnie przylega do obudowy w każdym miejscu?
  • REKLAMA
  • #3 5008588
    rydzekcycek
    Poziom 17  
    Ocena: 72
    temat wałkowany kilkakrotnie
    zatkany odpływ skroplin z tyłu lodówki
  • REKLAMA
  • #4 5008704
    elektromechanik
    Poziom 27  
    Ocena: 194
    rydzekcycek napisał:
    temat wałkowany kilkakrotnie
    zatkany odpływ skroplin z tyłu lodówki

Gdybyś kolego czytał dokładnie co autor napisał to nie pisałbyś bzdur.
    Wyraźnie pisze że w zamrażarce. Od kiedy w zamrażarkach są skropliny i odpływy. Temat wałkowany- czytać dokładnie posty.

Do autora - sprawdź czy uszczelka przylega od dołu. Często luzują się zawiasy i drzwiczki odsuwają się tworząc szczelinę przez która wpada wilgotne powietrze. Sprawdź zawias - przy poluzowanym raz mogą się odsuwać innym razem przylegać.
  • REKLAMA
  • #5 5008952
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 5010833
    elunia15603
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam i dziękuję na zainteresowanie. Uszczelki przylegają a zawiasy są w porządku. Sprawdzając poruszane tematy nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie dotyczące tego konkretnego typu lodówki, tylko chodziło o pracę układu sterowania, wyciszenie lokówki i pobór prądu. Więc nie wiem czy ten temat był często poruszany.
    Jeżeli powodem jest zatkany odpływ skroplin to proszę o podpowiedź, jak to można sprawdzić ewentualnie naprawić.
    Modelatorom dziękują za przeniesienie mojego zapytania ze strony AGD na aktualną . Wcześniej zasugerowano mi, by tam napisać.
REKLAMA