Posiadam zintegrowana karte dzwiekowa C-Media AC97 Audio Device i glosniki Creative Trigue 3220 2.1. Czy zmieniajac te karte dzwiekowa na lepsza poczuje roznice w jakosci dzwieku?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamDamnian napisał:Myśle sobie- jak to możliwe, przecież żaden codek A/C tutaj nie wchodzi gre gdyż jest to bezpośredni cyfrowy strumień audio, niestety jest to niskiej jakości ''układzik'' który nawet nie wiadomo jak zrobiony nie zastąpi osobnej karty PCI.
Rudolf_ napisał:ciasteczkowy - nie mów, że głupotą jest wychodzenie na zewnętrzny amplituner przy karcie z dobrymi przetwornikami C/A.
Jeśli posiada się (no ja akurat nie mamale to też nie przeszkadza) amplituner wysokiej klasy (np. Harman Kardon, wysokie Denony i Onkyo), z dobrymi przetwornikami C/A to myślę, że warto. Z jednego prostego powodu... ilość kabli. Jeden przewód i cały strumień audio idzie do systemu audio, a tak po analogu to są 3 przewody dla 5.1.
Na dodatek wychodzenie z Mini-Jack'ów w karcie i później jeśli miałby być choćby Profi-Gold, to jest to strasznie gruba wiążka.
Ja wiem, że karty "te lepsze" mają RCA na wyjściu, ale jest to RCA do połączenia stereo.