logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wgrać listę kanałów do DTF2 za pomocą JTAG?

bemus12 14 Sty 2004 19:27 1631 5
REKLAMA
  • #1 475398
    bemus12
    Poziom 2  
    Nie mogę wgrać listy kanałów do dtf2 ani kenwriterem ani patchlancherem, czy ktoś wie jak to zrobić Jtagiem? :?:
  • REKLAMA
  • #2 478066
    Andrzej_R
    Poziom 15  
    Ocena: 61
    A co sie dzieje , program nie komunikuje sie z tunerem ?
  • REKLAMA
  • #3 478400
    bemus12
    Poziom 2  
    Otóż Kenwriterem po załadowaniu listy i włączeniu tunera zaczyna się wgrywanie , które kończy się napisem Began to write onto 1284
    po czym wyskakuje napis "Receiver cannot continue download. Check cable connection and return receiver on.." Kable mam sprawdzone więc to coś innego. Natomiast jeżeli programuje Ptc Launcherem to niestety w okienku kończy się napisem Began to write onto 1284 czyli tym samym co w Kenwriterze, ale co ciekawe w ECP Download wgrywa sobie i nic - czekałem godzinami.Może układ w tunerze jest walnięty ale niewiem który to i jak go wymienić.W tunerze filtr przy porcie com jest dobry i eprom 24lc32 został wylutowany i zaprogramowany na zewnątrz.Duży flasch został wgrany J-tagiem. Tuner działa , tylko nie mogę wgrać listy.Dziękuję za pomoc i Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 478477
    Andrzej_R
    Poziom 15  
    Ocena: 61
    Mialem podobny problem ale ja wylutowalem ten filtr przy porcie COM i zrobilem mostki po tej operacji moglem juz zaprogramowac liste .
  • REKLAMA
  • #5 584501
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA