logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć komunikat Był sabotaż, wezwij serwis w Satel Integra?

aprzycho 10 Kwi 2008 21:50 31153 5
REKLAMA
  • #1 5016535
    aprzycho
    Poziom 16  
    Ocena: 25
    witam, Wyskakuje mi caly czas komunikat "Był sabotaż, wezwij serwis"
    Wydaje mi sie ze polaczenia sa ok. Jak sie pozbyc tego komunikatu ? Jak sprawidzic przyczyne tego komunikatu. Jak jest z sygnalizatorami czy rownolegle do nich mam podpiac rezystor?? Czy moze to byc przyczyna tego napisu ??

pozdrawiam

............................................................
    mod:suworow
    Warto przeczytać również:

Satel Integra -instalacja i konfiguracja systemu - wybrane zagadnienia

Zapraszam do zapoznania się z pozostałymi poradnikami, tematami wyróżnionymi i artykułami, z zakresu systemów zabezpieczeń:
    Zabezpieczenia stacjonarne. Systemy alarmowe, Kamery, Domofony, Napędy bram i rolet, Automatyka domowa. Tematy Wyróżnione i poradniki.
    Jeżeli w w/w tematach nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie, zapraszamy na forum
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/forum77.html

Zachęcam również do odwiedzenia sekcji Poradniki Ogólne gdzie znajdziecie materiały z pozostałych działów forum, w tym dla rozpoczynających swoją przygodę z elektroniką:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/forum510.html
  • REKLAMA
  • #2 5016564
    pepe33
    Poziom 19  
    Ocena: 29
    wpisz kod serwisowy i kratka / płotek
    test lini zrób i zobaczysz które linie są w sabotażu
    a co do sygnalizatorów to rezystor 2,2 k ale tu będzie sie wyświetlać awaria a nie sabotaż
  • REKLAMA
  • #3 5016597
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 5017153
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1276
    Przynajmniej na czas prób i szukania usterki warto po prostu wyłaczyć w opcjach koniecznośc resetowania sabotazu kodem serwisowym. ( z klawiatury to brzmi jakoś tak : "kom po sab." zdecydowanie usprawni to dalsze prace. Co do sygnalizatora to to czy dajesz rezystor czy nie na jego obwodzie sabotazowym zależy tylko i wyłacznie od zaprogramowanych przez Ciebie ustawień w centrali dla tej konkretnej linii.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 5018709
    Speed76
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Jeżeli to centrala Integra to wejdź za pomocą kodu administratora do opcji i znajdź awarie wchodzisz tam i widzisz co jest nie tak. Potem wychodzisz i kasujesz pamięć awarii. Często jest tak że jak robisz ustawianie adresów manipulatorów i ekspanderów to omyłkowo mogłeś wpisać ten sam adres dla ekspandera i manipulatora.
    Może miałeś sytuację że napis na manipulatorze miałeś (podmieniony manipulator). A najlepiej podepnij kompa i ściągnij listę awarii.
    Co do sygnalizatorów to nie wiem po co ci te rezystory, jeżeli masz centrale satela i sygnalizatory satela. Ja bynajmniej nigdy nie stosuje i nie mam z tym żadnych problemów.
    aha zobacz jeszcze może sprężynka pod manipulatorem jest nie dociśnięta.
    Pozdrawiam.
  • #6 5019148
    aprzycho
    Poziom 16  
    Ocena: 25
    to byl sabtaz manipulatora. Cos sprezynka niestykala. juz sobie poradzilem, dziekuje wszystkim
REKLAMA